Én nem egészen erre gondoltam... persze, hogy a féknek működnie kell, de előbb utóbb minden elromlik és akkor javítani vagy javíttatni kell. Én ezzel a karbantartással elértem, hogy csak egyszer fordult elő nálam ez a reszketés és az előző autómban 160-170 ezerrel a fékekben kb még minimum 60%-kos állapotban voltak és finoman, remegés mentesen lassítottak bármilyen sebességről!
Ez a remegés a szorosan járó első nyereg okozza, azért egy Passat vagy Passathos hasonló autó tárcsája nem lesz hullámos. Ilyenkor egyszerűen szét kell szedni a féket, le a nyereggel és ki a betétekkel, drótkefével megpucolni a féktartót és a betétek azon részét ahol a féktartóban felfekszenek kel tenni ide némi speciális magas cink vagy réz tartalmú fékekhez kifejlesztett kenőanyagot (Én a MOTIP 000561-es réztartalmú kenőspray-t használom) és a csúszóhüvelyeket és csapokat is meg kell kenni, de ide egy egyszerű grafitos zsír is használható és a fék teljesen tökéletes és rázásmentes lesz!
Persze kellenek hozzá szerszámok, de ezek még bőven a hobbi kategóriába sorolhatóak, ami inkább kritikus az a szakértelem, mert a fék nem játék!
(egyébként tapasztalatom szerint az ilyen típusú tisztítást, kenést csak a legjobb szervizekben csinálnak, de ott sem időszakonként! Márkaszervizekben egyáltalán nem, hanem ha a paraszt bemegy, hogy egy lassításnál kiveszi a kezéből a kormányt a fék, akkor szokták hasba akasztani a hullámos tárcsa meséjével és arany áron újrarakni a féket, pedig, ha nem jár ilyen fékkel sokáig az ember, akkor egy egyszerű tisztítás és kenés bőven elég! A kenőanyag viszont idővel telítődik fékporral és/vagy lemosódik és ezért kell ezt időnként tisztítani és cserélni!)