natenedu Creative Commons License 2015.08.03 0 0 3696

Akkor engedjetek meg egy friss tapasztalatot, hátha segít valakinek számolni:

Oda: péntek hajnal 4-es indulás (így a Plitvicei terv elmaradt), déli érkezés a következő útvonalon:

Budapest

M7

Letenye

Zágráb

Split

Sestanovac-i lehajtó

Brela

Sima út, sehol semmi várakozás, Luckónál kb. 3 kocsi volt előttem.

Vissza_ szombat de.11 órási indulás, este 10 érkezés. a következő útvonalon:

Brela

Arzano

Livno

Banja Luka

Brod

Drávaszabolcs

Budapest

Bosznia:

A határokon összesen nem álltunk fél óránál többet. Egy radarral találkoztam, az lakott területen mérte a szemből jövőket, aki ott száguldott megérdemelte (volna) a büntetést. Nagyjából betartottam a sebességkorlátokat, egy-két útépítés után "kintfelejtett" 20-as(!) táblát kivéve amik km-eken át tartottak volna, teljesen indokolatlanul.

Csak Magyarországon pályáztunk. Gyakorlatilag nem volt semmi forgalom, talán a Vrbas völgyében volt egy pár teherautó ami lassított, ott valamiért a szembe forgalom is erős volt (szlovén, osztrák, svájci rendszámok, szerintem szerb vendégmunkások), de az sem volt vészes. Az út jó minőségű, még a hírhedt M15-ös is be van szépen foltozva. Ugyanakkor Vodicéből induló ismerősök a horvát pályán éjfél után értek haza, fizetőkapuknál sokat, határon kevesebbet vártak, volt útépítés és két baleset miatti késés is. 90-100-as tempó végig követési távolságon belüli haladás.

Bolti árak: (Studenac, Konzum)

Tej: (liter 2,8): 5 kuna

Zsemle: 1,10 kuna

Víz: 6 literes 12 kuna

Sör: 6-12 kuna

Gdínnye: 4 kuna

Parton:

Pizza: 50-70 kuna

Fagyi: 7-8 kuna (a lapát eltűnt, de nem húzzák le a kanalat, így is kb 2 gombócnak felel meg)

Makréla: 45 kuna (körettel)

Tintahal: 70 kuna (körettel)

Haltál: 220-250 kuna (2 személyes)

Sör: 12-18 kuna

Kávé 7, Kapu 12 kuna

Élménycuccok (fishpicnik hajó, ejtőernyő, rafting, ilyesmik) 200-300 kuna körül indulnak.

Tengeri cipő 50-70 kuna

Hirtelen ennyi.

Az idő csodálatos (és egyenletesen az), a tenger meleg és tiszta. Menjetek, ne agyaljatok annyit.