Saughassy Creative Commons License 2015.08.01 0 0 11710

Rengeteg edzesmodszer letezik. Rengeteg jo edzesmodszer letezik. Ket egyforma ember nem letezik. (nyilvan a fiziologiai folyamatok hasonlok, de meg az is keves. Engem dobbenten neznek, amikor a napi 5. etkezesemnel is komoly mennyisegu kaloriat viszek be, megsem latni rajtam. Mas meg csak ranez a kajara, es maris hizik. Van aki hajlamos a savasodasra, van aki nem. Es igy tovabb.)

Senki sem fogja tudni megmondani neked, szamodra mi a tuti edzesterv. Ez sajnos hosszu kiserletezes eredmenye, hiszen a hobbibol lejarogatos mufajban honapokban merjuk az erzekelheto valtozasokat (na jo, eronletben azert hamarabb megmutatkozik)

Raadasul nincs tokeletes test. Na jo, Steve Reevese talan az volt.:) Es az osszes divatos fegyencedzos meg izolacioellenes elmelet ezen bukik el. Senkinek sem olyan az anatomiaja, hogy azt akar mar rogton az elejetol kezdve, ne kelljen korrigalni. Pillanatokat alatt latni fogod, ha a melled nem ugy fejlodik, mint ahogy a nagy konyvben meg van irva. Ha tovabbra is csak az osszetett gyakorlatokat vegzed, mar par honap alatt feltunobbe teheted a gyengesegeidet. En ezt nagy marhasagnak tartom, de mint irtam, rengeteg elmelet van. :)

Nekem peldaul nagyon komolyan kell kuzdenem azert, hogy a mellem felso/belso resze fejlettebb legyen, mert egyszeruen ilyen a genetikam. Ezeket pedig csak izolalt gyakorlatokkal tudom elerni anelkul, hogy lógó csöcsöket növesszek magamnak az alsó rész automatikus túledzésével. A csuklyaim szinten prioritast kell, hogy kapjanak, hasonlo okokbol.

Ott a bemelegites. En 37 vagyok, es mar nagyon gyorsan jelez a testem, ha elsporolom. Viszont mindenkinek mas izulete igenyel tobb bemelegitest, eleve van, aki hajlekony, van aki kotott. Oke, akkor milyen bemelegitest csinaljunk, hogy hasznosan is teljen az ido de az izuleteknek is jo legyen. Ha ezeket vegigsakkozod, kijon egy sajat, teljesen egyedi edzesterv, ami mas szamara valoszinuleg hasznalhatatlan. De ezt egyik sztarszerzo munkajabol sem fogod tudni kiollozni. Ehhez figyelni kell a tested reakcioit, es persze ismerni egy rakas gyakorlatot es azok testre gyakorolt hatasat. Aztan a fejlemenyek fenyeben modositani.

En pl ezert kezdek vallvonogatassal, ket egykezessel. (Na jo, elotte sima karkorzesek suly nelkul) Atmozgatja a serulekeny vallat es mar dolgoztatja a csuklyasizmaimat, ami ugye nalam a prioritasprogram resze. Utana torzshajlitas oldalra, a derekat is bemelegiteni. Akkor johet bicepsz, allva, egykezessel, szuperszettben gepen lehuzassal a tricepszre. A szuperszettek nekem nagyon mennek, de az edzes vegefele erthetoen kevesbe. Ha barmi mas tricepsszel kezdek, nyirja a konyokom, amit amugy a bicepszezes is elokeszit. Tehat nem is igazan tudnek tricepsszel kezdeni, csak hosszas bemelegites aran. Az meg akar lehet valami bicepsz is, igy porgethetem az edzest. Nem jo a tolodzkodas sem, mert az brutalis merenylet a meg alig meleg izuleteknek. (A szuperszettek elonyeit az antagonista izmoknal pedig gondolom nem kell ecsetelnem.) Es igy tovabb, ez csak egy paranyi szelete a folyamatos kompromisszumkeresesnek a fejlodes, az egeszseg megorzese es persze az elvezeti faktor kozott.

Hogy vegul mi mukodik es mi nem, az tenyleg hosszu honapok munkajat igenyli. Es meg akkor sem biztos, hogy a modszer volt rossz, lehet egyszeruen nem neked valo. 

Egyebkent ha ennyi idod van olvasni, azert egy klasszikust muszaj lenne vegignyalazni: Schwarzeneggertol a Testepites nagy enciklopediajat. Elegge atfogo mu, jo vaskos, a testepites tortenetetol a klasszikus gyakorlatokon, edzesterveken, etkezesen at akar a pozolasig. Az tisztesseges munka, pedig  o szerintem a te ertelmezesed szerint nem "szakember". Ha ez megvan, utana mar helyen tudod kezelni az ujhullamos versenyzoket, es konnyebben kiszurod mi a habveres, mi az ujrafeltalalas es mi az, amire erdemes idot szanni, hatha neked is bevalik. (Nem mellekesen pedig a szemelyes szal miatt eleg komoly motivaciot is adhat, aki hijan van ilyesminek)

Előzmény: miozin (11708)