Arbatax-Tortolí környéke pedig tök jó. Lehet ó-vasutazni fel a hegyekbe, ami csodás táj arra... Meg innen lehet fel, Cala Gonone vagy le, Villasimius irányába vadászni. De a hegyek, az na...
Két hete mentek ismerőseim Calabriába, hasonló net-igénnyel. Beteszem ide azt, amit neki tanácsoltam:
Tételezzük fel, hogy egy olaszosan laza, jóindulatú, jókedvű és felkészült spíler tesz majd a kedvetekre egy jól felszerelt üzletben. Akkor rém egyszerű lesz minden, mint nekem akármelyik római Wind-üzletben.
Tehát kell vásárolnotok egy SIM kártyát, ami alapesetben 10 euró szűzen, 5 euró creditóval feltöltve (ettől lehet eltérés, ha gyárilag valami csomagot biggyesztettek rá, akkor ezt töröltetni kell, ha lehet). Ezt kell aktiválni, erre pedig a CALL YOUR COUNTRY SUPER nevű csomag, heti 2 euró 50 centért. Ez ad 50 perc itáliai hívást és 8 centes percenkénti díjat Magyarországra 16 cent híváskezdési díjjal valamint 300 MB adatot. Ennek a csomagnak az aktiválása most(!) 1 euróba kerül 15 helyett és csak külföldi állampolgárok vehetik igénybe! Amiért jó ez a csomag: ehhez igényelhető, mitöbb, az új klienseknek automatikusan és ingyen(!!!!) adják a GIGA Max nevezetű 3 GB-os adatcsomagot, ami fél évig használható fel.
Tehát: 10euró a kártya. 1 euró a CYCS-aktiválás, 2,5 euró az első hét, 2,5 euró a második hét, miközben hazaindultok. Tehát szükség van a kártya kényelmes használatához nem több, mint 10 euró creditre. Ha gyárilag van rajta 5 euró, akkor a kártyadíjon felül elég egy 5 eurós feltöltés ott az üzletben. 3,6 giga plusz némi duma haza 15 euróért. Ha akadékoskodnak, hogy nem lehet valamiért és nem juttok dűlőre akkor van egy másik lehetőség, direkt turistáknak:
TOURIST PASS DATA
Ez 30 euróba kerül, kapsz érte egy SIM kártyát rajta 5 euró creditóval, vele 4 GB adatot 30 napra. 30 nap után a kártya meghal.
Feltöltős és korlátlan Itáliában, ha van is, drága lehet, ám én nem tudok róla.