pásztorkutyaterel Creative Commons License 2015.07.29 0 0 1178

Sokat évődtem ezen a hasítógép projekten ,de ahogy mondják az alkalom szüli ,,a vásárlót,,:) és

találtam a neten egy nyomó fekvő házi készítésű gépet elfogadható áron . Ma elmentem és elhoztam  ,

a tulaj 85 000 hirdette kicsit alkudtam és elhoztam 80 000-t .

50 cm munkahossz 70-s nyomó munkadugattyú (kb mert 80 a külső ) masszív váz ,3KW 3 fázisú motor stb ..

Kipróbáltam itthon amin a 6 Tonnásom elvérzet és félreraktam azt gond nélkül elvitte 10-T hirdették ,de sztem azért annyit nem tud már a munkahenger átmérőjét nézve . Milyen szivattyúja van azt nem tudom mert kb 40 literes tartály van rajta és benne van a szivattyú ,viszont baromi gyors  , kb azt a sebességet tudja hasításkor mint az állók felfelé . Akárhogy számolom evvel így jobban jártam mert a kialakításánál fogva bármilyen átalakítás lehetséges míg egy állónál a munkahengert befoglaló négyszög meghatározza annak méretét . Ha mindent megveszek nem jöttem volna ki ennyiből és még dolgozhattam volna rajta napokat , itt minden készen van és azonnal használható .  Ugyan kicsinyességnek tűnik ,de elgondolkodtam azon is ,hogy ebben a 40 literes tartályban van 30 liter olaj és kaptam még 5 litert ajándékba, ha magam csinálok gépet akkor ezt meg KELL VENNI és ennek az ára bizony 35 000 Magyar forintocska,ha ezt is beleszámolom bizony mindenképp ez volt a jobb üzlet ,mivel 45 000 forintért vettem egy azonnal használható kb 7-8 tonnás gépet ! Nagy széles vigyorgó jel ::))

Remélhetőleg így már hosszútávra megoldódnak a gondjaim és nem romlik el szezonról szezonra az álló

amit egy vagyonért csinálnak meg  . Azt majd eladom, persze aki megveszi jól jár mivel most már a munkahenger minden porcikája ki van cserélve , mással + soha nem volt baj .

Előzmény: nagykunsági (1170)