978217 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 3644

Sziasztok.

Nagyjából átolvastam a fórumot. Mi holnap indulunk Mostarba 1 éjszakára, majd tovább Brac szigetre. Kérlek erősítsetek meg hogy jól tudom-e az alábbiakat:

- személyi elég a határon

- nemzetközi határátkelőt válasszunk, különben lepattanunk

- a rendőrök megkenhetők

- kell a "H" matrica az autó hátuljára

Felmerült kérdéseim:

- Ha jól tudom fejenként 1 liter szeszt lehet bevinni, mi pedig 4-en leszünk. Azt mennyire nézik, hogy most mi 4-en 4 litert vagy 5-öt viszünk?

- Holnap a Gradiška-i átkelőnél reggel 9-10 körül mire számíthatunk?

Sokaktól sok mindent hallottam a határátkelésről, van aki szerint nem nagyon foglalkoznak az emberrel, van aki szerint ha az ember nem tökéletesen ugyan úgy néz ki a személyiben, mint a valóságban (én pl közben rövid szakállt növesztetem) akkor már erősen szívóznak. Olyat is hallottam hogy direkt rámennek a drága (vagy annak látszó) autókra és azt direkt szétszedik -  a határon is meg közúti ellenőrzés során is. Ez utóbbi aggaszt mert mi egy öreg de drágának látszó Audi A6-al megyünk.

Milyen kötelező felszereltség kell az autóba/autóra H betűn kívül? (hullazsák, láthatósági mellény, akármi?)

Euróval tudunk fizetni pl benzinkúton, boltban, étteremben?

Valaki tud valami jó éttermet ajánlani Gradiška- Banja Luka - Jajca - Jablanica - Mostar útvonalon?

Idegennyelveket mennyire beszélnek?

Valamint érdeklődnék, hogy a cigi és gázolaj milyen áron van most aktuálisan? Azt tudom hogy megéri ezeket ott venni.

Köszönöm a válaszokat előre is.