Lakótelepi_kertész Creative Commons License 2015.07.21 0 0 36398

Szervusz Feribá!

Látom a vakond és a giliszta űzés is automatizálva lesz. :))) Ezekhez a kütyükhöz sajnos nem értek.

Más! Nálam a fügék most már 4. éve vannak dézsában idén már hiába voltak "megvénülve" rövid termőkarokat hoztak, a másod terméseket is eldobálták, szerintem nincs nekik elég kálium és foszfor. Bio ide, Bio oda, még a végén műtrágya lesz ebből. Hiába próbálkozom bármivel, nem a vizet hiányolják, mivel a fiatalabbak ugyanúgy vannak öntözve és azok teremnek, az idősebbeknél lép fel csak ez az eset. Nálad az erkélyen meg van még a füge? Terem rendesen? Trágyáztad is? Én kipróbáltam idén a lóherét a dézsájukba, tavasszal és május végéig, június elejéig egész jó volt, majd elszívta a fügék elől a nevességet, hiába köti meg a nitrogént, bár nem éreztem, hogy növekedésnek indultak volna a nitrogén megkötés miatt, de termést sem produkáltak, de ez szerintem ilyen többes dolog beállta lehet, folyami homokot is tettem rájuk, kevertem a komposztált szarvasmarha trágya mellé, ettől függetlenül nincs sok termés, talán egy jó mélytányérral lesz 20 dézsásról. Van amelyiken 2 db, van amelyiken egy sincs. Hát itt lesz az ideje jövőre műtrágya után néznem. És hiába furkáltam, nagy növekedést nem produkáltak. Jövőre kiveszem őket a dézsából körbenyírom a gyökerüket, majd friss porózus földet kapnak, meglátom mi lesz akkor.

Szép nyarat, sok dinnyét és jó kertészkedést!

Üdv.: L. k.

Előzmény: Feeriba51 (36389)