Essence-Info Nium-2:
...Sikeres kvantum-teleportációs kísérletekben a fizikai állapot egy időre csupán információ formájában létezik.
Csak jelezni szeretném, hogy ez a topik nem a kvantum-teleportációról szól, de azért nem akarok kitérni a válasz elől.
Ahogy én is írtam az imént, az információ átadásában a hordozó közegnek csak mellékes szerepe van. De azért ez a hordozó közeg létezik! Az információ nem létezhet e nélkül, vagyis anyag (anyagi közeg) nélkül), hiszen az én felfogásom szerint az információ nem más, mint az anyagi rendszerek szerveződési mintázata. A semminek nem lehet mintázata, a semmiben nem jelenhet meg csak úgy egy mintázat.
Továbbá az információ közlését, átadását semmi esetre sem úgy kell elképzelni, mint bármiféle "teleportációt". Mondjuk, mikor egy vírus bejuttatja génjeit a gazdasejtbe, s ott gyártatja le maga másolatait, ez nem nevezhető teleportálásnak, hiszen nem a kiinduló sejt helyeződött át a gazdasejtbe, hanem csupán annak egy másolata gyártódott le ott.
Ahogy már írtam, én nem hiszem el a "teleportálás" semmilyen formáját, így nem is látom értelmét ennek "fizikáját" tárgyalni, mert ezt a mágia és a szemfényvesztés kategóriájába sorolom. Ugyanígy azt is, hogy fizikai állapot csupán információ állapotában létezzen. Ebben az Univerzumban ilyen nem lehetséges. Fizikai állapot változik, változhat, de nem szűnhet meg, nem válhat virtuális objektummá, s nem is keletkezhet virtuális objektumból. Triviális példa: egy valódi, élő macska nem léphet be egy vásznon vetített filmbe, s nem is ugorhat le onnan egy filmbéli macska a valóságba. Ha tudsz ilyet prezentálni, akkor lehet komolyan tárgyalni bármiféle teleportációról.