Mungo Creative Commons License 2015.07.18 0 0 82

Arra próbáltam rávilágítani, hogy minél általánosabb definíciót adunk az információ fogalmának annál semmitmondóbb és kezelhetetlenebb lesz.
Ezért kapacitáltalak arra, hogy szűkítsd le az információ fogalmát, mert akkor lehet érdemben beszélni arról az esetről, ami neked gondot okozott. (Kvantum teleportáció)

Fontos technikai probléma, hogy az információnak mi a hordozója adott esetben, de ez nem tartozik az információ fogalmának a lényegéhez. Ha az információt valamilyen módon továbbítottuk, még nem szükségszerű általában az hogy attól, hogy felhasználták, meg is kellene semmisülnie. Ez nem igaz a kvantum teleportációnál, a jelenlegi tudásunk szerint.

Ez az információ átvitel ezért speciálisabb mint általában a hírközlés esetében lenni szokott. Az információt ahonnan elviszem, ott meg is szűnik az az állapot és majd ha a célállomáson újra generálom a "lemásolt" állapotot akkor lesz ismét valamihez kötve. A két esemény közötti időben pedig maga az állapot nem létezett, csak az információ, akár hogy is vitték át egyik helyről a másikra.

Erre írod: Ezt nem tudom sem elképzelni, sem elfogadni.
Hát én meg arra voltam kíváncsi, hogy mennyire tudatosult benned az, hogy mit utasítasz el jelen esetben.

Előzmény: Tuarego (81)