Sziasztok!
Túl az első 5000 km-en túlnyomórészt pozitívak a tapasztalataim. A tükörállító kapcsoló gariban cserélve lett, azóta jól visszaáll tolatás után a tükör az eredeti pozícióba. Az autó kapott oldalára és a csomagtér küszöbre fekete védőcsíkokat. Megjött a téli hűtőrács takaró lemez is. Köszi még egyszer az infót. Motorikusan és fogyasztásilag problémamentes volt az eltelt időszak. A computer szerint 6,5 liter volt az első 5000 km átlagfogyasztása (1.6B THP155) vegyes üzemmódban (igaz városban is viszonylag kevés a rövid, sokmegállásos etap) maximálisan kihasználva a tempomatot - hagyományos üzemmódban. Az adaptív üzemmód autópályán szerintem se használható ... és nem csak itthon. De erről lentebb már szólt valaki.
Egyebek:
1. ha fogytán van az üzemanyag, akkor a a régi C4-ben "fuel level too low" lámpa kigyulladása és a vele járó egyszeri hangjelzés után békében autózhattam tovább. Csak a motor újraindításakor kaptam újabb figyelmeztető jelzést. Ez az autó viszont 5 km-enként nyom egy figyelmeztető hangjelzést, ami forgalomban nagyon idegesítő tud lenni. Ez nálatok is így van? Ha igen, lehet valamit tenni ellene, azon kívül, hogy az első jelzés után tankol az ember? Ez nálam kb. 100 km-rel rövidítíti a hatósugarat. :(
2. USB-n keresztül az mp3 zenefeltöltésnek/vagy direkt lejátszásnak (fájlméret? fájlok elnevezése? alkönyvtárak jelenléte a pendrive-on?) van valami spéci opciója? Nekem eddig annyi jött össze, hogy bedugtam az USB slotba (bármelyik) a pendrive-ot, erre elkezdte sorolni a képernyőn a rajta levő tételeket, majd kis idő múlva dobott egy hátast a rendszer és kiírta, hogy nem olvasható az USB eszköz. :(
3. A rádió fizikai kikapcsolhatatlansága, illetve telefonálás és útinfó utáni bekapcsolódása - de erről már volt szó lejjebb. Remélem lesz olyan szoftverfrissítés ami megoldja.
4. Navit nem szoktam használni (korábban se), csak a térkép és a pillanatnyi pozícióm érdekel. Így e tekintetben sajnos nincs objektív véleményem. Persze épp ezért nem nagyon fájnak az általatok leírt hiányosságok se. Maga térkép viszont lehetne jobb, tényleg csak durva tájékozódásra alkalmas. Egyetlen előnye, hogy szem előtt van. kár, hogy nem lehet csak a felső monitorra kiküldeni. :(
5. Nehezen szokom a fizikai kézifék kar hiányát. A gomb elég béna és elég rossz helyen van. Ha pedi már így van, akkor lehetne érzékenyebb a visszagurulás gátló.