Danixy
2015.07.13
|
|
0 0
1178
|
Sziasztok Egy kis segítségre lenne szükségem.
Beépítettem az első teszt arduino rendszeremet. Ház autóómatizálás No:-1 projekt. :-)
1 db. arduino nano 1 db (nyomó) villanykapcsoló kb. 8-10 méter távolságra. (10K ellenálással bekötve) 1 db ssr relé
Feladat, egy nyomás villany felkpcsol, egy nyomás villany lekapcsol.
Teszt környezetben minden rendben működöt. Ténylegesen falba behúzott vezetékkel már előjöttek a problémák.
Alap esetben működött, de ha a közelben bekapcsoltam pl. egy elektromos csiszoló gépet akkor felkapcsolt, majd pár újraindítás után lekapcsolt. Ha az arduinoról lehúztam a kapcsoló vezetékét akkor nem jelentkezik probléma.
A vezetékek: 1 pár 1,5-ös réz villanyvezeték külön csőbe húzva. 2. próbálkozás árnyékolatlan UTP kábel
Sejtésem, hogy a vezeték lesz a hibás.
Milyen vezetéket kellene a falba behúzni? (szinte mindenhol a 230-as vezetékek közelében futnának a vezetékek.) Mi az amit még elronthattam?
Segítséget előre is köszönöm.
//gomb köt gnd-pin4 //ledPin -> relay +5v * gnd *pin 6 //teszt 2015.07.07 feltöltve
const int ledPin = 6; const int nyomogomb = 2; int ledState = LOW;
void setup() { pinMode(ledPin, OUTPUT); // pinMode(nyomogomb, INPUT_PULLUP); //ezt kivettem }
void loop() { if(digitalRead(nyomogomb)==LOW) { if (ledState == LOW) ledState = HIGH; else ledState = LOW; digitalWrite(ledPin, ledState); delay(300); while(digitalRead(nyomogomb)==LOW) {;} } } |
|