kmrmtms Creative Commons License 2015.07.09 0 0 3501

Sziasztok!

Ide még nem írtam eddig. Cobranco Adriai videóján felbuzdulva végignéztem a teljes sorozatát, meg sok másik videóját is, végül úgy döntöttünk, hogy hazafelé Hvarról, Boszni-Hercegovinán át jönnénk. A fórumót 2013 év végétől végigolvastam a mai napig. Így alakult ki bennem az alábbi útiterv és megtekintendő látványosságok.

Lenne néhány kérdésem, most egyben feltenném:

Útvonal a következő lenne: 

Pontos dátumot nem tudok (valamikor augusztus 6-7), de amikor indulunk haza, akkor kb délben indulunk Hvarról

Első nap:

- Drvenik - Ploce - Mali Prolog - Bijaca átkelő - Kravica-vízesés

1. Itt az lenne a kérdés, hogy Mali Prolog-nál fel tudok-e menni az A1 autópályára, Google Maps szerint nem, Nokia Here szerint igen.

2. Hol érdemes lejönni a pályáról a vízeséshez (vagy inkább érdemes Crveni Grm felé menni?)

- Kravica-vízesés - Capljina - Pocitelj - Blagaj (Buma forrás)

3. Hol érdemes parkolni, ha a forráshoz igyekszünk, és nem akarunk túl sokat sétálni?

- Blagaj - Mostar

4. Mivel nem tudjuk mikor indulunk majd haza, ezért szállást sem tudok foglalni Mostarban, szerintetek találunk majd szállást (2 felnőtt, 3 kisgyerek, matrac lesz nálunk)?

Szoba, vagy faház is megtenné, az sem baj ha nem Mostárban van, hanem Jablanica irányában valahol.

5. Mennyi a reális ár a szállásért? Én örülnék, ha olyan 50€-ból kijönne.

Második nap

- Mostar - Jablanica - Bugojno - Jajce (vízesés, Pliva malmok) - Vrbas völgye - Banja Luka - Gradiska

6. Hol van az utolsó nagy kút a határ előtt, ahol érdemes lesz tankolnom?

- Gradiska - Daruvár - Barcs - Kaposvár - Székesfehérvár

7. Van más javasolt útvonal székesfehérvári úti céllal?

8. Itt javasolta valaki a Nokia Here navigációt (ami egyébként ingyenes offline térképekkel együtt), tényleg jónak tűnik, mert jóval részletesebb a Google Mapsnál és a TomTom-om legfrissebb térképénél is, a saját utcánk sebesség korlátozását is ismeri. Tudom itt többen a térképet javasolták, amit én annyira nem favorizálok, a Nokia Here azért szimpatikus, mert offline rá tudom tölteni BiH térképet és jelez a sebességkorlátozásoknál. Ezzel kapcsolatban esetleg valamilyen vélemény?

9. Ha esetleg még 1 napot töltenénk Boszniában, azt hol lenne érdemes ezen az útvonalon? (Jajce és Vrbas völgyéhez ragaszkodunk.)

Köszönöm a sok eddigi tanácsot, amit ugyan nem nekem adtatok, de nekem is hasznos.

És köszönöm a segítséget is a fentiekben!

Tamás