Közben mégis jutottam valamire...
A hiányzó alkatrészek listáját, a várható költségeket leírtam az eladónak és megajánlottam a hiányos szalagfűrészért 18000 Ft+postaköltséget. Elfogadta az ajánlatot, úgyhogy 20 ropiért megvettem. Ennyiért szerintem megérte, ha kordában tudom tartani a betegesen maximalista énemet és csak olyan megoldásokat alkalmazok, amik elégségesek és nincsenek húszszorosan túlbiztosítva, túlbonyolítva, akkor elég gazdaságosan talpra állítható.
Számítanék Vati666 kolléga segítségére. Csak annyit kérnék, hogy mérje le nekem pontosan a szalagtárcsák külső átmérőjét és szélességét, illetve a görgőcsapágyak méretét. Ez már elég lesz az esztergályosnak.
Ami dilemmát okoz, az a gumibandázs. Szakközépben anno a szalagfűrész kerekekre parafát raktunk, jobb híján itt is megtenné, de a gumi jobb lenne. Ezt úgy vulkanizálják rá? Nem tudom, hogy gumisok még foglalkoznak-e ilyennel. Vagy veszek erős laposszíjat, azt fel lehet rá ragasztani. Az első versenybringáimon az un. szingo kerekeket használtuk, ez nem falcos gumi volt, külön belsővel, hanem egy "gumikarika", amin egyben volt a futófelület, a belső, a szelep. Csak rá kellett ragasztani az alufelnire palmatex-el és kész. Ha defektet kaptunk, vagy elkopott, akkor letéptük az út szélén ráragasztottuk az újat és gyí tovább. Tök jól működött.