Körbejártam mindjárt éhgyomorra ezt a hiányos MBS 105 V gépet. Beszéltem a Güde vezérképviselettel. Sajnos már kifutott típus, nagyon esetleges az alkatrész utánpótlása. Gyakorlatilag már nem rendelhető hozzá alkatrész. Az újabb típus (MBS 125) alkatrészei néhol talán csereszabatosak, de pl. a csapágyas szalagvezetők már más konstrukciók. Itt nézegettünk árakat, a szervizes úr szerint hasonló áron lenne, ha elérhető valami elfekvő raktárkészlet.
Nem hinném, hogy megérné megvenni azt a hiányos gépet közel 30-ért. A két tárcsa nettó 12 ezer, a görgős szalagvezetőket valszeg egyedileg kellene legyártatni, hiányzik a védőburkolat, a hossz ütköző is, nincs hozzá szalag stb. Szerintem bent lenne közel 70-ben, mire minden elkészülne hozzá. Ráadásul egy csomó munka, futkosás esztergályoshoz, maróshoz, megint hetekig térdig járnék az alkatrészekben. Egy újat jelenleg bruttó 102 ezerért adnának, két év garanciával. Ha találnék olyan helyet, ahol számla, áfa nélkül megvehetném, akkor valahol itt tartanék egy újjal is.
Az a másik hirdetés az MBS 115, az jobb vétel lenne, 40-ért elvileg teljesen rendben van, szalagot nem látok rajta egyedül. De ennek meg 1 méter hosszú az öntvény asztala, nem tudok már ennyi helyet felszabadítani a garázsban.
Perpillanat megállt ez a projekt úgy látom, most már nem futok bele még egyszer olyanba, hogy a látszólag jó áron vásárolt géphez már csak ez-az kellene, aztán a végén karcolom az új árát. Nem egyszer megjártam már ezt az utat :-(