Már több, nálam jóval jártasabb embertől érdeklődtem, hogy miért is néz ki ez a szőlő olyan gyanúsan, s egyikük azt mondta, hogy a kertszomszédjánál majdnem teljesen ilyen formájú levelű, kék színű, magvtalan szőlő van, ha jól emlékszem Vénuszt mondott, s ő szerinte ez is az..
Az nem lehet, hogy ez is az lenne? Összekeverhették a címkézést és Jupiter helyett Vénusz hozott volna a futár?
De arra meg ahogy körbeolvastam, az volt több helyen is feltüntetve, hogy biotermesztésre alkalmas szőlő, meg hogy teljesen rezisztens fajta..
Nem értem ezt az egészet...
Sok mindent sajnos nem tudok írni, talán 3 évvel ezelőtt tavasszal ültettem. Sehol nem találtam ilyen nevű szőlőről részletes és megbízható információt. Eddigi tapasztalatom az, hogy nincs vele különösebb gond, mellette Néró van, ami azért elég szívós fajta hírében áll, s ennek a bolgárnak sincs szerintem több gondja.
Idén tavasszal a tavalyi hajtások végei egy kicsit elfagytak, nem tudom ezt minek a számlájára lehet írni, Anita szőlőim tövig fagytak, lehet, hogy a hideg, lehet, hogy nem tudtak beérni nálam teljesen a vesszők, de tavasszal minden további nélkül megindult és nagyon erősen hajtott. A többi szőlővel ellentétben megfigyeltem, hogy kimondottan erős és vastag a fürt kezdeménynek a szára amikor virágzás előtt megjelenik. Ősszel ha érik, tehetek még fel róla képet, illetve beszámolhatok róla, mit teljesített ízben... Ha esetleg érdekel, minden további nélkül küldök szaporítóanyagot is oltáshoz!