@djuice: Ezt irod: "Amúgy sztem ezt a balkézzel legyünk nagybőgősök dolog azért sem megy, mert azok is 2 kézzel csinálják. :)" -- félre értesz, ráadásul szerintem szándékosan :)
Nem balkézzel kell, hogy bőgősök legyünk hanem teljes két kézzel és az agyunkkal. És nem az a cél, hogy nagybőgősök legyünk, hanem hogy legfőképpen a basszusra figyeljünk, hiszen minden más, amit csinálsz, csak annyira lehet jó, amennyire a basszusod jó. Ehhez semmi köze nincsen ahhoz, hogy hány kézzel csinálod, de annyiban tényleg sokkal nehezebb a feladat, hogy itt az amúgy teljes embert igénylő basszusmenet hozása mellett még szólózni, vagy akkordokkal kisérni is kellene. Mivel összetett a feladata, ezért el kell dönteni, hogy mi a legfontosabb. A doktor itt csak annyit mond, hogy ebben az összetett szerepben a basszus a lefgontosabb, ha az jó, minden jó lesz, ha az nem jó, semmi nem fogja megjavitani a produkciót. Ennyi. Basszusgitározni mindettől függetlenül is nagyon érdemes picit tanulni.
Nem akarok senkit sem elkeseriteni, főleg nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy értek a dologhoz, de nekem egy-egy gyors dal esetében ÉVEKbe került, hogy ez a bal-kéz-jobb-kéz dolog távolról hasonlitson arra, amit szeretnék hallani. Szóval sok sikert. Kifogások helyett meg inkább üljünk neki egy egyszerűbb blues felvételnek és irjunk le 2-3 környi basszusmenetet....