2011 év elején vettünk Samsung C 7000-es LED-es tévét.
Kábel UPC-nk van. UPC-től kaptunk egy boxot, és ahhoz távírányítót. Olyat, hogy HD-s előadásokat is lehessen nézni, rögzíteni a boxukra.
Vagy három évig a tévé bekapcsolása automatikusan ment a UPC box távirányítóval, csak a tévé irányítón kellet Source-al beállítani a megfelelő pozíciót - HDMI-it, ha pl előtte BD-t használtam, mert az más sávon volt.
Aztán elhasználódott a UPC távirányítója, és kicserélték. Senki nem mondott semmit, csak rájöttem, hogy ez már nem kapcsolja be a tévét, hanem azt már a tévéhez való távirányítóval kell.
Tegnap aztán kiderült, hogy baj van a tévé távirányítójával, egyáltalán nem reagál rá a tévé. A férjem kicserélte az elemet, úgy sem.
Először nem tudtam használni a tévét, de aztán eszembe jutott, hogy a BD távirányitójának a kikapcsoló gombjával megpróbálom. Úgy ment.
Igen ám, de ha egyszer beletenném a BD lejátszóba BD vagy DVD discet, akkor már a tévés sávból átállna a tévé, és mivel nincs Source -om (azaz nem működik a tévé távirányítója), amellyel helyre raknám a tévé sávot, többé nem nézhetnék TV-t.
Az a kérdésem: A tévé távirányítóját lehet javítani? (És hol? Ez lesz a következő kérdés. Hol van valamilyen Samsung szerviz?) Vagy hol lehet venni új távirányítót? Félek, hogy azt mondják majd, hogy ez már régi tévé. Egyszer, valamelyik boltban, már az eladó egy évnél idősebb készülékeket nem ismert. De hát tévét nem vehet az ember minden évben!