InkaPál Creative Commons License 2015.06.21 0 0 3310

Minden fejlődésnek van egy helybentopogós szakasza, tudom mert felesztő konstruktőr vagyok csak más iparágban, amikor is valamiért nem jön a megoldás.

Sok a törpölés próbálgatás.

De előbb vagy utóbb megjön az ihlet.

Az amikről rendszert szemléve írsz, a redszer szintű problémák kapcsán, az inverterek feljődésével megoldható és meg is fogják oldani.

Mindössze idő kérdése egy nagyon rövid időé.

S a kimondatlan kérdésre ,hogy mitől vagy ebben olyan biztos.

A válaszom egy gép.

Egy emelőgépet csináltunk, Ami billent is.

A kütyü egy mechanikus megfogóval megragad egy kokillát és a tartalmát felemeli majd az emelési periódus végén ki is billenti.

A Főnök: Csináljunk hidraulikus megfogásút.

O.K. de a hidraulika vezetéket egy dobon a gép közepén kell elhelyezni és onnét vagy erre vagy arra forogva ellátja a hidraulikát olajjal.

Nem nem válaszolta a főnök utazzon az emelővel.

Mindenki azt mondta Én is,hogy ez nem megvalósítható mert az olaj tarály felfordításkor levegővel fogja telenyomni a rendszert.

Sőt az összes szaktekintély magyarország minden Hidraulika  forgalmazó  ezt állította és kiröhögött bennünket.

A főnök nem magyar!

Azt mondta nekem, csináld meg.

Hogyan, ha hülyeség gondoltam magamban.

Aztán hagytam elmenni a hitetlenséget, és megpróbáltam a feladatra koncentrálni.

Meg is oldotam egy egyszerű pohár segítségével. Mindössze a térfogatát kellett kiszámolni és megpluszolni 50%-ak.

S amikor 120fokban áll a fej a pohárból nem fogy ki az olaj.

Tehát a lehetetlennek tűnő dolgokoat is meg lehet oldani, csak olyan ember kell hozzá ,aki nem azt nézi, hogy hogyan és miért nem lehet megcsinálni.

S amikor a kiállításon csak lesték az utazó hidraulika aggregátot a videók láttán a korábbi szakértők már nem azt mondták hogy ez lehetetlen, hanem jajj de ötletes megoldás!

Előzmény: InkaPál (3306)