Minden fejlődésnek van egy helybentopogós szakasza, tudom mert felesztő konstruktőr vagyok csak más iparágban, amikor is valamiért nem jön a megoldás.
Sok a törpölés próbálgatás.
De előbb vagy utóbb megjön az ihlet.
Az amikről rendszert szemléve írsz, a redszer szintű problémák kapcsán, az inverterek feljődésével megoldható és meg is fogják oldani.
Mindössze idő kérdése egy nagyon rövid időé.
S a kimondatlan kérdésre ,hogy mitől vagy ebben olyan biztos.
A válaszom egy gép.
Egy emelőgépet csináltunk, Ami billent is.
A kütyü egy mechanikus megfogóval megragad egy kokillát és a tartalmát felemeli majd az emelési periódus végén ki is billenti.
A Főnök: Csináljunk hidraulikus megfogásút.
O.K. de a hidraulika vezetéket egy dobon a gép közepén kell elhelyezni és onnét vagy erre vagy arra forogva ellátja a hidraulikát olajjal.
Nem nem válaszolta a főnök utazzon az emelővel.
Mindenki azt mondta Én is,hogy ez nem megvalósítható mert az olaj tarály felfordításkor levegővel fogja telenyomni a rendszert.
Sőt az összes szaktekintély magyarország minden Hidraulika forgalmazó ezt állította és kiröhögött bennünket.
A főnök nem magyar!
Azt mondta nekem, csináld meg.
Hogyan, ha hülyeség gondoltam magamban.
Aztán hagytam elmenni a hitetlenséget, és megpróbáltam a feladatra koncentrálni.
Meg is oldotam egy egyszerű pohár segítségével. Mindössze a térfogatát kellett kiszámolni és megpluszolni 50%-ak.
S amikor 120fokban áll a fej a pohárból nem fogy ki az olaj.
Tehát a lehetetlennek tűnő dolgokoat is meg lehet oldani, csak olyan ember kell hozzá ,aki nem azt nézi, hogy hogyan és miért nem lehet megcsinálni.
S amikor a kiállításon csak lesték az utazó hidraulika aggregátot a videók láttán a korábbi szakértők már nem azt mondták hogy ez lehetetlen, hanem jajj de ötletes megoldás!