Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 1 3971

Nekem mindegy ,hogy magyar vagy sem...legyen jó az íze és teremjen normálisan.Azért nem szívesen tartok kajszifákat,hogy csak néha-néha teremjen...finomat.Nálam pl több a kevésbé bevált magyar,mint a külföldi /ettől még nem azt mondom,hogy rosszak,csak nálam nem váltak be/.A Ceglédi bíbor közepesen terem,szép,de jellegtelen ízű.A Ceglédi óriás rettentő keveset termett,hamar lefolyt,vírusos is lett,kivágtam.A Ceglédi arany finom,rettentő sokat terem /fontos a ritkítása /,de...moniliára érzékeny,egyenlőtlenül érik /kacsnál még zöldes a csúcsnál puha/,nem túl szép.A Harmat...hát harmatos libafos....

A külföldiek nem finomabbak,másak.. vannak jók köztük.Én eddig a Bergeront tartottam a legtöbbre,sztem finom,megbízhatóan és bőven termő...csak hát az a guta /vagy ps vagy fitoplazma.../ érzékenység...mára az összeset kivasalta...persze lehet hogy még megpróbálom,mondjuk Weiva alanyon.

Aztán egyik kedvencem a Hargrand...nem látványos,de nagyon jellegzetes /rózsa vagy ibolya-szerű / háttérízzel....,de finom az Orangered, a Sweet red...stb stb...ízlés dolga.Én azért ültetek sokfélét mindenből,hogy a család minden tagja találjon számára finomat...mert nem egyforma az ízlésünk.

Előzmény: beetee (3967)