A nemzetközi jogosítványt némi díj ellenében kiállítják itthon az okmányirodában, ha van érvényes magyar. Fényképet kell vinni kettőt, ha jól emlékszem, és helyben a leggyorsabb bankkártyával fizetni (minden más esetben csekk - posta - vissza az irodába). Én csak autót vezettem, ellenőrzést hírből sem hallottam, de amikor egyszer béreltünk egy autót megkérdezték, hogy van-e nemzetközi jogosítványom. Bemondásra elhitték, bár ismeretségi alapon béreltünk, nem totál idegenként.
A bukósisak helyenként szigorú, máshol senkit nem érdekel. De annak hiányából van sok halálos baleset, és a motorosnak sokszor nincs elsőbbsége, akkor sem, ha amúgy lenne!! :D
Az euró jó, szinte minden váltónál lehet váltani, de legyen nálad kis címlet, ne 500, vagy 200 euróssal menj, ha nem akarod mindent beváltani, mert azt mondják néhol, hogy nem tudnak eurót visszaadni, csak az egészet tudják beváltani.. :D
Nagyjából 50 peso / 1 euro egy átalakító, érdemes nagy bevásárlóközpontban keresni, ott is a sokadik, "mindentárulunk" üzletben lesz. Cebu városban lehet kapni. Sok szálláson olyan konnektor van, ami képes a helyi és az európai villásdugót is fogadni. De erre nincs garancia. Olvasd le a töltőid trafóján, hogy milyen hálózattal üzemel. a Legtöbb gond nélkül megy 100-240 V 50/60 Hz között.
Nem oltattam én se magam, gyógyszert se vittem, csak lázcsillapítót, mert én január végén ki nem hevert influenzásan utaztam. Rendes étteremben egyetek, akkor minimális a kockázat. Viszont vettem Ganoderma kivonat kapszulát, azt elkezdtem enni már utazás előtt - a hepatitises betegeknek is azt adják, ha már egyik gyógyszer sem segít.. :D Hasznos lehet egy hónappal előbb elkezdeni egy kúrát, valami probiotikum félével, ami segít egészséges bélflórát kinevelni!
Az utcai tetoválósoktól pedig a helyiek is óva intenek!
Cebu, Bohol, Panglao, Tagaytay, Banaue körzetekben jártam, többnyire minden rendben volt.