Törölt nick Creative Commons License 2015.06.15 0 0 3504

Igazából a fogós, félfogós lisztnek nem sok köze van az abból készült "termék" illatához.

 

BF, BFF liszt az azt jelenti, hogy Búza fogós liszt, ez abban különbözik a BL55-től, hogy nagyobb a szemcse nagysága.

A sütés során inkább a dagasztásnál és az azt követő tésztaérésnél lehet a különbséget észrevenni.

A BFF liszt hamarabb veszi fel a vizet dagasztás során mint a BL, de az érés során hamarabb "el is engedi" a tészta visszalágyul egy kicsit.

 

A kenyér illata inkább függhet a attól, hogy a BL mögé milyen szám van írva, a BL55 az úgy nevezett finom liszt, nálunk forgalomban lévő búzalisztek közül a legvilágosabb, legalacsonyabb korpatartalommal, a BL80-as az úgy nevezett kenyér liszt, magasabb korpatartalommal és egy picit sötétebb a BL55-től.

 

A magasabb korpa tartalmú lisztek a tészta érés során erőteljesebben "savanyodnak" intenzívebb" lesz az ebből sült kenyér íze, illata. Még inkább igaz az RL, rozs lisztekre.

 

Burgonyás kenyérhez ki lehet próbálni az üzletekben kapható burgonya püré port, lisztre számítva 3%-ban.

Ennek már van hatása az eltarthatóságra és a bélzet minőségére.

 

 

Előzmény: contributor (3502)