contributor
2015.06.13
|
|
0 0
3499
|
Sziasztok! Gondoltam, hogy leírom az elmúlt pár hónap tapasztalatait. Kipróbáltam a félfogós lisztet: finom illatú és ízű kenyér lett belőle, de az a hátránya, hogy nagyon hamar kiszárad, morzsálódik. Olyanoknak tudom csak ajánlani, akik 24 órán belül elfogyasztják. A Tescoban egy ideje lehet kapni Gyermelyi kenyérlisztet, ami kb. 40 Ft-tal olcsóbb (169,-/kg), mint a "nagyis", és szerintem ugyanolyan jó. Csináltam burgonyás kenyeret. Először nem sikerült, mert úgy próbáltam, hogy egy pohár liszt helyett 1/2 pohár puhára főtt, széttört krumplit alkalmaztam: a normális magasság 1/3-a lett, nem sült meg teljesen (de azért meg lehetett enni). Másodszorra már teljesen jó lett. Most a szokásos receptet (ez mostanában: 3 pohár BL80 liszt, 1/3 pohár teljes kiörlésű bio búzaliszt /485 Ft/kg/) egészítettem ki 1/4 pohár főtt burgonyával, illetve a víz mennyiségét kissé csökkentettem. Egyébként 1 kg krumpliból 7 adag 1/2 pohár jött ki, amiket lefagyasztottam. A 2. próbálkozásra bevált mennyiséggel (1/4 pohár) ez így 14 kenyérhez elég. |
|