Máj. 23-30 között 1 hetet töltöttünk el a szigeten és szeretném tapasztalatainkat megosztani,elsősorban azokrol,amiről itt nem olvastam.Én is nagyon sok jó tanácsot és ötletet kaptam az utazás tervezésekor ezen a fórumon.
-Bécsből indultunk repülővel.Az airberlin üzemeltetésű NIKI fapados járatával utaztunk,23kg-os feladott poggyász is benne az árban .Az auto parkolást a parkvia-n keresztül foglaltam.Az Arion hotel parkolójában hagytuk az autot/56Eu /,ami nem zárt ugyan ,de kamerával figyelt.Transzfer a repterre az ár része,amire sem oda,sem vissza egyetlen percet várni nem kellett.A reptéren nincs tumultus,kigyózó sorban állás a check-in pultoknál,mint Ferihegyen,hanem az airberlin összes járatára folyamatos a beléptetés a pultjaiknál.
-Locautonál /autobérlésonline-n keresztül/foglaltam Golf kategoriájú autot,Skoda Rapidot kaptunk automata sebváltóval/nagyon kényelmes volt a szerpentines utakon/.205 Eu 7 napra+ alap biztositás 178Eu,ami a szélvédő és autogumi kárt nem tartalmazta és az 1250 Eu helyett 550-t zároltak a számlán.Na ettől dobtunk 1 hátast.A brokercégen keresztül nem javasoltak biztositás kötést,mivel a cég nem fogadja el,egyébként 7Eu/nap lett volna a zárolás nullázó,ezért lepődtünk meg ezen a magas bizositáson.Igy 16.000ft-ra jött ki 1 nap bérlés./Amerikában 10.000ft/nap bérleti dijért sokkal komolyabb autot bérelhettünk pár éve/Összesen 1300km tettünk meg 1 hét alatt.Diesel 1.45-1.66Eu között,Bosában volt a legmagasabb.Figyelni kell tankoláskor melyik sorba állunk,mert magunknak tankoltunk,de a pénztárban fizettünk,ez 0.1 Eu-val magasabb üzemanyag árat jelentett,mintha a másik sorban az automatába fizettünk volna.
-Navigációra a legfrissebb gps verziót kell használni,mert folyamatosak az út épitések.Az utak minősége településen belül sokszor nagyon rossz,az autopálya minősége is kifogásolhato bizonyos szakaszokon.
-22-25C fok volt,de a nap ereje igen erős,8-as UV.Kirándulásra ideális volt.Ezt az utat nem szivesen tettük volna meg a július-augusztusi hőségben!
-Szállást megosztottuk:4nap San Teodoro+3nap Stintino.Ez igy volt ideális.Ebből adodik csak a sziget északi részének bejárását terveztük,több nem is fért volna bele./A déli részt majd egy másik kirándulás során fedezzük fel/.A szerpentines utakon 50km/h átlasebességgel kell kalkulálni.
-A tenger fürdésre nekünk hideg volt,20 fok körül.
-Parkolásért csak a Capo d'Orsenél és Bosa városában fizettünk,strandokon ingyenes volt.
-Sok lepusztult házat,gyár épületet láttunk,utak mellett derékig ér a gaz.Csodálkoztunk,hogy akik a turizmusból élnek miért nem forditanak erre nagyobb figyelmet.
-Az utakon sok a motoros és biciklis/kerékpárosokat még autopályán is láttunk/
-Copertto 1-3Eu között/fő.Durva!
-Gyönyörű tengerpartokat láttunk,de csak akkor különlegesek a szinek,.ha a nap süt.Volt olyan hogy a délelőtti borult idő után délután szikrázó napsütés lett,és visszamentünk ugyanarra a strandra ,és teljesen más volt az élmény.A legszebb partokat a Cala Gononéből induló hajokirándulás alkalmából láttuk./Délelőtt 11-du 5ig,gumicsónakkal,4en+a vezető,+30Eu/fő/
-Boltok vasárnap is nyitva vannak,sőt Pünkösd hétfőn is!
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.Ha van kérdés szivesen válaszolok.