A Fagytűrősben is figyelmeztettem mindenkit...
Egy évet volt kint. Őszre elhatároztam, hogy nekem nem kell. A levele szúr, ritkán hoz virágot, azt is egyesével, a termését nem neveli ki. Amit félig beérlelt megkóstoltam. Nem ízlett.
Elfoglalt őszre 1 m2-t a semmiért. Gondoltam hasznosítom másra. Bármire. Veteményesnek, egy másik bogyósnak, stb... aminek kellemes produktuma lesz.
Tavasszal kiástam. Elég lelkiismeretesen. Aztán még 6-szor, mert egyre több sarj tört elő, most már egyre távolabb is... Nem akartam, de lekezeltem eddig kétszer glialkával. 50% töménnyel, ecsetelve, mert az eddig mindent kivitt. Ez meg csak röhög rajta.
Bekúszott a tőle méterre lévő ribizli tövébe... hogy onnan hogy pusztítom ki, azt még nem tudom... a másik oldalon egy macskamenta bokorba. Azt ha kell, kiszedem és szétválogatom a gyökerét, de ezt a ribizlivel nem lehet...
Áááá nem utálom. És még pénzt is adtam érte... Már ott gyanút kellett volna fognom, hogy ugyan egy darabot rendeltem, de kettőt küldtek... a szemetek... ;)
Most már tudom: amíg nincs ásóval megbolygatva, teljes lombja van, akkor kéne addig fújni gyomirtóval, amíg ki nem purcan. Akkor minden részébe eljuthatna a szer.
Így hatszor szétaprítva a bennmaradó gyökere... már a centis darab is előtör 20 centi mélyről... én ilyet még nem láttam.
LC! erre készülj! :)))