Rőth Sándor Creative Commons License 2015.06.02 0 0 6413

Nekem 1.9 pd tdi motoros kocsim van, kb. 2-2,5 liter difi van a takarékos és a nagyon dinamikus vezetés között. Ha takarékosan használja az ember, minek a nagyobb teljesítmény? mosoly

Önámítás az üzemanyag fogyasztásra helyezni az összes különbséget, a gumik, a szűrők, az egyéb kopó alkatrészek nem elhanyagolható költségek. Nálam a nagy nyomaték, a széles lapos gumik miatt hamarabb szakad szét az oldaluk, mint ahogy teljesen lefogy a futófelület. Az olaj drágább bele, mint a benzinesbe, igaz gyakorlatilag egyáltalán nem eszi. A vezérműszíj csere márkaszervizben iszonyatosan drága.

A sebváltó kiosztás nem tudom miért érdekes, hosszú úton úgyis a legutolsó fokozatot használja az ember. Én nagyon sokat jártam hosszú úton, főleg Németországon keresztül, ahol többnyire jól lehet haladni. Két opció van, vagy megy az ember, ahogy csak tud, mert hosszú az út, vagy spórol az üzemanyagon, és otthagyja egy útszéli motelben amit megtakarított. Persze sokan mennek egy ziccenben messzire, csak azzal sokat kockáztatnak.

Ha nem Németországról beszélünk, szinte mindegy, hogy egy autó 100, vagy 500 lóerős. Illetve 100 lóerővel lényegesen olcsóbb az utazás, legfeljebb kevésbé lehet vele jampizni.

Előzmény: remrendes` (6397)