SántaLászló Creative Commons License 2015.05.31 0 0 3275

Sziasztok!

Tavaly októberben volt nálam az E-ON-tól egy üzletkötő ajánlatot adni, azaz végül egy helyszíni szemlét + felvilágosítást adott. 

Engem leginkább a napelemmel termelt áram átvételi ára / folyamata érdekelt. Az átvételi árra 19.- Ft-ot mondott, és hogy SZJA-t is kell utána fizetni. Valamit az E-ON csak számla ellenében veszi át. Majd hozzátette azt hogy nem éri meg napelemet telepíteni befektetési céllal. Csak amit amúgy is fogyasztok annak a 85%-ig érdemes méretezni a rendszert. Az ajánlatot persze azóta is várom. :) Valahogyan láttam rajta hogy nem nagyon akarja hogy többlet áram keletkezzen, és azt átvegyék. Azért is gondolkoztam el most megint ezen, mert tegnap kaptam egy telefont hogy mennyire voltam megelégedve az E-ON munkatársával. :D 

Mi ebből az igaz? Mert addig ahol olvastam 30.- Ft- feletti átvételről szól minden. (még adózás után sem lesz belőle 19 Ft.)

Feltételezem a számlás, és adófizetős rész az igaz. EHO-t is kell fizetni? - mindezt persze magán emberként kérdezem, nem cég. 

Köszönöm a tájékoztató segítséget! :)