Nekem az az érzésem, hogy ez az inverterekkel kapcsolatos vélekedés, miszerint fokozottan hajlamosak a meghibásodásra, kissé eltúlzott. Legalább is a fórumtársaktól - egy két esettől eltekintve - nem nagyon hallani, hogy bármelyikünké is kifeküdt volna, pedig elég sok inverter működik itt a fórumon és általában közép-, alsó-középkategóriás gépeket birtoklunk.
Tény, hogy minél bonyolultabb az elektronika, a mechanika annál nagyobb a meghibásodás esélye, de szerintem mai viszonylatban ezek nem minősülnek olyan bonyolult elektronikáknak. Ha megfelelően vannak méretezve az alkatrészek, akkor nem hiszem, hogy olyan könnyen beadják a kulcsot. De az is igaz, hogy a javítását jobbára komplett panelek, fődarabok cseréjével oldják meg. De manapság sajnos minden termék esetében ez a módszer. Ez a sok elektronika ellenben nem öncélú dolog, rengeteg olyan szolgáltatást is nyújt, amiket a régi trafós időkben elképzelni sem tudtak a szakik. Például olyan alu hegesztéseket, rozsdamentes varratokat, amiket néhány órás gyakorlás után sikerült produkálnom az AC/DC inverterrel, azt egy régi géppel, talán több éves gyakorlat után sikerülhetett volna. A technika sok tudásbeli hiányosságot pótol.
Én nem hallok, látok olyant, hogy sorban halnának meg az inverterek néhány éves használat után. Persze egy jó trafós valószínűleg tovább húzza, de nekem személy szerint nem szempont a 20-30 éves élettartam. Sokkal nagyobb léptékben fejlődik ez a hegesztési technológia, hogy érdemes lenne 20 évre leállni és nem kihasználni az újabb gépek nyújtotta lehetőségeket, szolgáltatásokat.