limányjár
2015.05.30
|
|
0 0
2916
|
Az lehet hogy három hónap sacc.... Bár az én tapasztalatom az, hogy igen is hasznos a meteorológia! Nekem sokszor kell rá hagyatkoznom, és ha nem a TV-s gazdasági, turieztikai adatokra hagyatkoznk müködik annyira, hogy lehessen rá hozzávetőlegesen alapozni. A klimatologiai adatokat pedig elég nehéz megkérdőjelezni. A tény hogy melegszik a klíma. Nem olyan drasztikusan a mintérségünkben mint sok emblematikus helyen, de a hatásokat már érezhetjük! Ez nem azt jelenti Hogy a mi klímánk hipp hopp mediterránium legyen. Valószínű nem hogy mi de a dédunokánk sem tapasztalja majd meg. Azt sem tudjuk mi volt 10000 éve global meterologiailag. Az a fantazmagória, hogy itt a füge, és a többi melegebb klímához tartozó növény, nálunk jó eséllyel honosodik. Az viszont biztos hogy könnyebb lesz ,kordában' tartani.... Mindezekre és a bolygók helyzetei, évciklikusi tényezők alá tudnak megközelítőleg támasztani egy hosszabb távú, távlati elemzést! A katonai holdak elég megbízhatónak bizonyultak, nem hazugság alapúak! Volt hogy három és fél hónapra előre jelzett odessai, izmaili vihart és na ra jött meg! Hozzáteszem nem kosawa volt és mem is Bora! Szintén volt hasonló tapasztalatom a hollandiai északi oldali seldéken, de a dunan l, balatonon is! Beltengeri allandó animàliát kivéve jól müködik. Mellesleg 30 éve a szőlőben vagyok! Természetben hegyen lakom, tíz éve még a horvát tengeri meleg súlytó volt, most már olyan mint itt, közép Dalmát térségben, és az isztriai szigetekekhez viszonyítva. Összességében mi nem számíthatunk arra hogy a füge úgy költözzön ide hogy ne igényeljen segítséget. Bár a Bulgar kutató kecsegtető tapasztalatokat osztott meg a micsurinska 10 ről! ( bocsánat ha helytelenül írtam volna) elvileg a fajta jól alkalmazható a mi égövünkön! Olvassatok utána:) előbb utóbb egyre több alkalmazzató fajtára lelünk majd rá:) vagyis remélem! Meg azt is hogy nem untátok mindezen halálra magatokat! |
Előzmény: marinmegye (2915)
|
|