snow.dog Creative Commons License 2015.05.29 0 0 347

Itt most úgy tűnik elég sok minden összekeveredett. :)

Próbáljuk meg kibogozni. Kezdjük a nevével, TMC = Traffic Message Channel

Valójában ez az RDS továbbfejlesztett változata, ugyanis az RDS csak sms üzenetek megjelenítésére alkalmas (természetesen csakis RDS vételre alkalmas rádió készülékek esetén). A TMC viszont lényegében ugyan azokat az eseményeket navigációs programokban is képes megjeleníteni. Ehhez több lényeges összetevő szükséges:

- magának az eseménynek a begyűjtése, rendszerezése,

- kisugárzása rádióadók segítségével,

- vétele RDS képességű rádióvevővel,

- az üzenet dekódolása,

- navigációs eszköz esetén pedig az üzenetnek megfelelő ikon, és a hozzá tartozó esemény leírásának megjelenítésével (ehhez kell a térkép állományban a TMC tábla).

Tehát az hogy egy RDS rádióval megjelenik egy esemény, még nem jelenti azt, hogy ugyan azt az üzenetet megjeleníti egy navigációs program.

Jelen esetben ez azért nem lehetséges, mert pontosan az a TMC tábla hiányzik a térkép állományból, ami magát a megjelenítést tenné lehetővé.

Egyébként a legújabb térkép esetében nem tudod a menüben kiválasztani a TMC pontot, mert inaktív (szürke).

Sajnos korábban nem készítettem TMC eseményről képet, és a neten sem találtam SMEG+ TMC képet. Csak a leírásból tudom megmutatni, miket tudna megjeleníteni a térképen.

Előzmény: sbojan (346)