Atom-anti Creative Commons License 2015.05.28 0 0 4882

Az már nem Th1rt3en 2 lesz, hanem F0urt3en :D Semmi jót nem várok az új albumtól, nem szopatom MagamatH, hogy bármi jót is várjak, mert úgyis csak csalódás lenne a vége. Eleffson is visszajött, de minek, mikor nem volt minőségemelő hatása, és biztos vagyok benne, hogy nem személyes hibából, mert amúgy tudna emelni a szinten, ha Mustár papa hagyná. Én a reuniont is azért vártam, hogy majd a régebbi tagokra hallgatni fog, mert elmagyarázzák neki, hogy bocs Déjv, ez egy fos, így meg úgy írd újra, és ajánlanak változtatásokat. Menza igenis jó gyerek, akkor is, ha tényleg egy lecsúszott drogos lett (bár kötve hiszem) és nem csak azért, mert jó dobos, hanem mert vele kezdődött el az a korszak, mikor a banda már nem monoton bimm-bumm harmadosztájú dobaláfestést használt, hanem tényleg lehetett hallani valódi dobtémákat, és összetettebb dobhangzást is, ami nagyon kell. Mustaine nem egy nagy dobos véna, valami sramlidobos sablont összedob a szintijén, mindegy mi, csak legyen valami kolompolás a dalok hátterében. Írom ezt úgy, hogy nem a dobtémák a legnagyobb baj, meg nem a dalok alapszerkezete, hanem Mustaine hangja, és az is tuti, hogy majd egy évtizede nem volt énektanár közelében és nem is lesz. Leszarja ő ezt is, csak legyen valami alávirnyogás, hogy hallatszódjon a dalszöveg, annyi elég. Azért neheztelek évek óta rá, mert tudna ő sokkal jobbat, ha akarna, de ellustult, kiégett. Ha egy béna garázszenész lenne, akkor mondhatná azt az ember, hogy szegényke, ne bántsuk, ennyit tud maximum gázon.

Szerintem kapunk egy lapos, öregemberes fércmunkát megint, amit meg lehet hallgatni 1-2x, de aztán félreteszi az ember és soha többet nem jut eszébe elővenni, hallgatni. Olyasmi nagypapametált jósolok, mint amit a United Abominations óta kapunk folyamatosan.

Ez a banda már rég nem az a banda. Egyszerűen a mester durván kiégett. Lehet persze hazudni magunknak, hogy milyen érett, kései albumok az utóbbiak, és mindig azt nyilatkozza, hogy nem akar önismétlő lenni, de mikor az ember elővesz egy kései Megadeth után egy Evile-albumot, akkor hallatszik meg a különbség egy friss banda javára, +68319%-os energiával és ötletességgel, 50-szeres intenzitással döngölnek bele a földbe, egész más dimenzióban nyomják a thrasht, mint Mustárék vagy mondjuk Talicskáék.

Inkább a Slayer-albumot várom, arra talán van esély, hogy normális lesz, és állítólag szeptemberben jelenik meg. Ők nem lazultak el soha, és nem félnek önismételni magukat, mert tudnak tartani egy olyan szintet, ami még önismétlés szintjén is elhallgatható akármeddig, arról nem is beszélve, hogy igazából nem önismételnek, mert majd minden albumuk más. Inkább csak hűek maradnak magukhoz.

Előzmény: Andriska07 (4881)