Szerintem feleslegesen túráztatod magad :-)
Igen, jó gép; igen, nincs rossz árban. Kihasználod a teljesítményét, vagy hegesztesz majd annyit, hogy 15kg-s dob menjen rá?... hááát, nem biztos.
Alfa 185, korrekt gép, nagyon korrekt áron, 2 év garanciával. Még azt a teljesítményt sem fogod kihasználni... A 165-öst se tekertem még fel koppanásig, pedig hegesztettem vele 8-as 10-es anyagot.
Ezerszer elfilóztam rajta hogy veszek helyette/mellé egy ilyen 200-as, vagy az egy fázisú 250-es jasicot, esetleg pocketmig 205-öt, esetleg 322-es weldit, (rengeteg gép van ami megtetszik és épp bele is férne a keretbe) .... egyszerűen nincs értele. Amíg nem akadok meg a teljesítmény hiánya miatt a 165-ös gorillánál, akkor hova fejlesszek? Lesz egy jobb gépem amit ugyanúgy nem használok ki, bakker, akkor az árkülönbözetet inkább beletolom jobb kiegészítőkbe/hozaganyagokba, (alu, cusi) és így univerzálisabb leszek.
Szerintem jól gondold át, van időd. (én a helyedben még palackon meg reduktoron sem rugóznék sokat az idén, az alfa 185 mellé vennék 4,5kg porbeles esab huzalt - 12.500Ft -, és a toli kapákat, ház körüli cuccokat lehegeszteném azzal. Tavasszal meg majd elkezdeném bővíteni a rendszert, ha valóban szükséges)