macilacilaci Creative Commons License 2015.05.24 0 0 12061

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni:
Van két tojó, meg egy gúnár rajnai szürke libám. Tavaly még nem volt gúnár, de a tojók rengeteg tojást tojást tojtak, s gondoltam, hogy kellene egy gúnár is, s megpróbálnám keltetni a tojásokat. Tudom, hogy nem feltétlen ajánlott tyúkkal keltetni a liba, vagy más víziszárnyas tojást, de mivel a tyúkjaim pont úgy kotlottak meg, s a libatojásokkal nem tudtam mit csinálni, gondoltam egy próbát megér. Az eredmény a következő lett:
1. kotló alatt 5 tojás, 2 záp, 2 liba kikelt, 1 bennfulladt.

2. kotló alatt 5 tojás, mind záp lett.

3. kotló alatt 7 tojás, 3 záp, 2 kikelt, 2 tojás kérdéses még, de a 2 kikelt gyönyörű szép kisliba fél napon belül elpusztult.

Most azt próbálnám kideríteni, hogy mi történhetett, miért pusztulhatott el ez a két, ránézésre teljesen egészséges kisliba?
Van még egy kotló alatt 5 tojás, illetve 2 liba tojó alatt 13, illetve 15 tojás...

Nem értem, hogy mi történhetett, illetve mire számíthatok a továbbiakban, az első korban kikelt 2 kisliba most 3 hetes körül vannak, nagyon, nőnek, esznek, tehát nagyon jól érzik magukat, de a többi alatt ezután miért nem sikerül???

Azt mondták, hogy pára kellene a libatojás keltetéséhez, tervben is van a jövő évre egy keltetőgép, nem tudom, esetleg a METRO áruház katalógusában a tavaszban többször láttam 20 ezer környékén 51 tyúktojásos, forgatótálcás keltetőt, esetleg valakinek tapasztalata vele, hogy jól működik -e, vagy akkor már érdemesebb megvenni 10 ezerrel többért a direkt erre specializálódott cég legkisebb keltetőjét?

Köszönöm előre is a hasznos tanácsokat!