*kotka* Creative Commons License 2015.05.23 0 0 4144

Köszönöm a válaszodat, rátapintottál. Sárgás trutyis az egyikük széklete. A történet a következő: az egyik kispulyka csibe kora óta furcsa volt, sűrűn körbe-körbe futkosott a saját tengelye körül. Tegnap délután elhalt szegénykém. Csontosnak tünt, nem olyan kis husis, mint a többi. De betudtam annak, hogy folyamatosan "sportolt" a körbe-körbe futkosással. Már kint voltak a udvaron (szigetlet házzal), de mivel hűvös volt, folyton esett, behoztuk őket tegnap a melegre-szárazra, leborsoztuk őket 2-2 feketeborssal, kaptak kamillát, csalánt, újhagymát, fokhagymát. (Nem nagyon ették). Amúgy fele nevelőtápot, fele darát kapnak. Kint kapirgáltak is. Ma reggelle elpusztult mégegy, annak sárgásfostos (bocsának, de ez a szó jellemzi a legjobban) volt a feneke. Egyből mentem az állatpatikába, kaptam trisulmixet, SH-levamizol port, és SH-dimetridazolt  (galambosat). Nem mertem együtt adni a gyogyikat, a trisulmixxel már le is itattam őket. (úgy olvastam, hogy ez antibiotikum) Papírján az olvasható, hogy nem alkalmazható egyidejűleg fólsavval, para-amino-benzoesavval, alvadásgátlókkal és papalehiddel. Hatóanyaga, összetevői: szulfadimetoxin, trimetoprim, szilicium dioxid, szacharin nártium, laktóz monohidrát.

A levamisolon nincs leírás, adagolást kaptam csak hozzá, és féreghajtóként adták, leírás a dimetridazolon sincs. Kis tasakokban kaptam. Azonban rákerestem a neten, ami miatt a dimetridazolt egyből félre is tettem. Azt olvastam, hogy nagyon agresszív, az adagolás pontosan kell elvégezni, mert nagyon könnyen túladagolható, ezért nem ajánlott fiatal korban adni. Nekem 6 hetes, 35 dekás kispulykáim vannak. Amúgy esznek, isznak, jól néznek ki, ha csak dara van előttük, hisztiznek a tápért, bár az egyik mintha kicsit lógatná a szárnyát. De ő normálisat kakil, szemben az egyik fehérkével, neki sárgás a hátsója.

Előzmény: Xaxonos (4143)