neduddgi(én) Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2783

:o)

A spenót-krém is olyan, mint a medvehagyma krém, paprika krém, fokhagyma krém, stb... Csak teljesen más. :o))

Megdinsztelve, olívaolajjal, fűszerekkel összeturmixolva, kis üvegekbe forrón kiporciózva, szárazdunsztban hőkezelve. A végtermék pl. pirítósra kenve nagyon finom. Csak a fűszerezés nagyon nem mindegy. Kóstolgatással nehéz eltalálni, mert a besűrített, összeért ízek mások lesznek. (Pl. a megfelelő fokhagyma-arányt nehéz eltalálni, de a túl sok vagy túl kevés borssal is el lehet cseszni.)

De majd improvizálunk az idén, és most leírjuk az arányokat.

 

Nálunk a spenót-krémlevesnek van még nagy keletje, pirított kenyérkockával. Hétéves kisfiam is felnőtt dózist szokott belőle betolni, és még képes vacsorára is azt kérni, már ha marad ebédről...

(A spenótkrémnek semmi köze a spenót-krémleveshez!!!)

Előzmény: kemorgo (2779)