:o)
A spenót-krém is olyan, mint a medvehagyma krém, paprika krém, fokhagyma krém, stb... Csak teljesen más. :o))
Megdinsztelve, olívaolajjal, fűszerekkel összeturmixolva, kis üvegekbe forrón kiporciózva, szárazdunsztban hőkezelve. A végtermék pl. pirítósra kenve nagyon finom. Csak a fűszerezés nagyon nem mindegy. Kóstolgatással nehéz eltalálni, mert a besűrített, összeért ízek mások lesznek. (Pl. a megfelelő fokhagyma-arányt nehéz eltalálni, de a túl sok vagy túl kevés borssal is el lehet cseszni.)
De majd improvizálunk az idén, és most leírjuk az arányokat.
Nálunk a spenót-krémlevesnek van még nagy keletje, pirított kenyérkockával. Hétéves kisfiam is felnőtt dózist szokott belőle betolni, és még képes vacsorára is azt kérni, már ha marad ebédről...
(A spenótkrémnek semmi köze a spenót-krémleveshez!!!)