Brigi8413 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 4876

sziasztok!

pár órája értünk vissza Sardiniaról, rövid 4 napos kis kiruccanásunk volt, de csodálatos helyeket láttunk.

mindenkinek ajánlom Cala Gonone-t, egy nagyon aranyos kis falucska, vagy annál talán nagyobb, de innen indulnak olyan motorcsónakos túrák amik felvisznek egész Cala Goloritzéhez, és útközben 3 strandon is megáll 1-1 órára. gyönyörű az egész partot így megnézni.

a kikötőben több kis stand is van, mi a 9-esnél kötöttünk ki, ki van írva hogy angolul is beszélnek. 30 euro volt egy 6 órás kirándulás, a motorcsónakban max.9-10ember van, egyáltalán nem zavaró.

Cala Mariolu-n, Biriola-n (szerintem ez a kettő a legszebb, pont olyan mint a képeslapokon, és alig volt pár ember rajtunk kívül, Goloritze meg tömve volt, meg Cala Luna is), valamint Cala Luna-n áll meg 1-1 órára napozni,strandolni. a srác aki vezette a csónakot, nagyon rendes volt, hagyott fotózni minket, bevitt minden kisebb barlangba, szóval hatalmas élmény volt motorcsónakkal repeszteni azon a hihetetlen kék vízen :) aki szeretett volna Cala Luna-ról mehetett a cseppkőbarlangba, az külön 8euro belépő volt. 900méteres szakaszon visznek végig idegenvezetéssel.

végig 25 fok körüli szikrázó napsütéses időnk volt.

az autóbérlés a Sardinya Car Rent-nél teljesen zökkenőmentes volt. egy kb.2 éves Fiat Panda-t kaptunk, nagyon jó állapotban, full tankkal, így is kellett visszavinni. nekünk mondjuk hiányzott egy vonal a kijelzőn, arra elkértek 10eurot, mert már a reptér felé nem álltunk meg tankolni. a deposittal se volt semmi gond, szóval csak ajánlani tudom őket!

viszont az olasz útjelzőtábla rendszert aki kitalálta, az tehet egy szívességet.. :))

nem volt gps-ünk, így vettünk ott a reptéren egy teljes sziget autóstérképet, ezzel indultunk neki a pár órás útnak Cagliariból Cala Gonone-ba. jó ha az ember tisztában van vele hogy végig azon az úton/pályán amin megy, milyen nagyobb városok vannak, mert hol ezt, hol azt írják a táblákra, ami az elején okozott némi fejtörést, hogy akkor most hova is tartunk?! de aztán már megszoktuk hogy mit figyeljünk. és szeretik a táblákat az utolsó pillanatra kirakni, amikor még épp tudsz fordulni, kanyarodni. vagy van hogy nagyon hosszan sehol egy tábla.

remélem egy-két hasznos infoval tudtam segíteni azoknak akik most mennek majd! én mennék vissza már most :)