Lakótelepi_kertész
2015.05.12
|
|
0 0
35566
|
Szia Feribá!
Annak idején azt írtad, hogy a füge mellett kipróbálod a kiwit és egyéb más déli gyümölcsöt, végül is mi volt oly sikeres még mint a füge, mely már a kezdetekkor bebizonyította neked, hogy már a dugványozás évében terem... Én szerintem nem kellene lemondani róla, látva a kiwi "sikerét". Hogy állnak a fügék a dézsákban? Végül megfurkáltad őket? Én idén is nejlonzacskóban tartottam őket május elsejéig. Ez nálam nagyon bevált, egyfajta melegháznak megfelelően üzemel, a gyökérzetet állandó melegben tartja és hamarabb beindul a nedvkeringés a növényekben, s mivel az ágak nem kapnak drasztikus meleget, mivel azok már nincsenek a zacskóban, a hidegfrontokat is jobban tűrik. A fügénél dézsában a gyökérzet védelme a lényeg és nem az ágaké. Ha a gyökérzet elfagy már nincs esély. Azért csak ne add fel a kiwivel, bár van pár növény, melyet én is száműztem, mivel beláttam a kezeim között nem élet nekik az élet, persze ebben az időjárás is nagy szerepet vállal és főleg a fekvés és az elhelyezés nagyon fajsúlyos. Egy kis kerten belül is nagy mértékben különböző időjárási/klimatikus helyzetek adódhatnak. Ezért van, hogy egy utcában az utca egyik oldalán megmarad a füge, a másikban nem. Persze a füge annyira nem kényes a talajra mint más növény, így hiába van megfelelő hely egy növénynek, ha a talaj nem megfelelő. Ezért örökké kísérletezünk! Biztatlak hát a kiwivel kapcsolatban, de a fügéket se hanyagold el épp az elért sikerek miatt.
Üdv.: Lakótelepi kertész |
Előzmény: Feeriba51 (35375)
|
|