Abstrax Creative Commons License 2015.05.11 0 0 1767

Köszi szépen djuice!

Igen, ami natív Yamaha dolog, az fehér holló....angol ebayen volt egyszer fent egy kimondottan A3k-5k-hoz való 5 CDs hanggyűjtemény (Orchestra, Synth, Ethnic, ilyesmik), basszus lemaradtam róla, volt vagy 30 font, nagyon érte volna az árát...mind1, nézelődöm azért.

ESI-hez találtam közben én is ezt-azt.....megintcsak ebay-en vannak 10-15 fontokért gyári (?) CDk, ilyen-olyan témában. Igaz lehet, hogy az Emax-okkal, meg EIII-EIV-gyel kompatibilisek ezek a hangok? Legalábbis a CD-ken azt írják, és odarakják mellé az ESI-t is....

AKAI minta volna, de azt talán valahogy importálni és/vagy konvertálni kell előbb. Talán S1000/1100-at olvassa?

Ja, és akkor még az add-onok a vasakhoz....

Yamaha 25 font volt (angol postával 15 rongy körül, haverom hazahozta), szóval nulla....most nézegetek ugyanennyiért (meg kicsit többért) AEIB1-et, hogy legyenek már digit ki/bejárataim, meg plussz analóg kimeneteim....hmmmm.

E-MU meg 11 font (!) volt keményen (for parts or not working...1 biztit lusták kicserélni ugye...), szóval még egy tízes se...vitzes nem? OK, ez még régebbi dolog, mint a Yami, de ennyiért? Amikor anno szinte autó-árban mérték ezeket... No ehhez meg jó volna a Turbo-board, digit I/O meg ezen van valami DSP is, hááát külön több, mint maga a vas.....

Hát ez van, aki olcsón akarja megúszni (értsd: nem vesz kiló-kiló20-ért Triton Racket mondjuk) - én is szívből utálom a SCSI-t, meg a vacakolást vele....

Lehet, meg kellett volna vennem legutóbb azt az Akai Z8-ast 40-ért, abba már talán ATA-s drive megy. Mondjuk döglassú volt azzal is, de az legalább hozzáférhető nagyobb méretekben is.

Aszongyák' salak lett a Z-sorozat hangminősége az S-ek után, de akkor meg nyilván pl. Vangelis hülye, mert Ő meg a Qatar-i koncertjén ilyeneket is használ....(megér egy misét hogy mik is vannak a setup-jában...nem tudom ki látta, de vannak érdekes dolgok...pl. rackek: M1R, Proteus 1, JV1080 x 2, Z4, Roland S760 x 2(!), és még sorolhatnánk....hmmmmm).

Ami nekem még eszembe jutott, hogy van PCn egy csomó sample-m wav-ban (PCs editorokkal meg trackerekkel zenélgetés időszakából), nagyon sokat én magam loptam/grabbeltem/vagy samplereztem be, volt velük meló... szóval ha már ezek ott vannak digitálisan, akkor vajon hogyan lehet ezeket bevarázsolni a hardver-samplerekbe? Gondolom azért ezeken a vasakon másként szólalnának meg, nem beszélve amelyiknek van rendes effektprocija (A3000)... Konvertált be már alaki wav-ot ilyenekbe?

Amúgy eddig is köszönöm az ötleteket!

Előzmény: djuice (1766)