wanbo Creative Commons License 2015.05.11 0 0 1579

Helló! 

Emlékeim szerint Cebu - Oslob olyan jó 5-6 óra volt busszal, viszont én az időspórolás végett megcsinálnám rögtön érkezés után. Valószínűleg későn este értek így oda, ezért érdemes telefonon a szállásra csörögni, Oslob amúgy egy kis falu, nem sok szállás van, viszont turista sem, biztos lesz üres szoba. 2 szállás biztos van, egyik aki a másnapi cetcápanézést intézni (azt hiszem George's tours vagy valami ilyesmi a nevük), meg a közelben is van egy vedég ház, ami elég basic, de olcsó. 

Így másnap reggel már meg lehetne ejteni a cetcápás programot (az tipikusan kora reggeli progi) és utána meg dél körül már lehetne továbbállni akár Siquijorra, akár Apo-ra. Oslobból Dumaguete (ahonnan a 2 sziget elérhető) amúgy már csak kb. 1,5 óra.

Oslobban SZVSZ semmi látnivaló nincs, felesleges 2 nap. Én a maradék egy napot inkább akkor Siquijorra szánnám, az egy viszonylag nagyobb sziget. Vagy még az is opció, ha 2 napot választanátok, hogy a második nap befizettek egy túrára a közeli szigetre (szintén George intézi, azt hiszem Sumilon island), van snorkeling, stb. Nekünk kicsit drága volt (pontos árra nem emlékszem), szóval mi mentünk egyből tovább Apora. Egyébként, a part ahol a cetcápák vannak, az mellett halad a főút, szóval utána egyszerű leinteni egy buszt, ami halad tovább délre. 

Apóra elég lehet a két éj, nagyon kicsi (bár ha búvárkodtok, érdemes lehet akár több is), viszont elég egyszerű sziget, ahogy már korábban is említettem, fel kell rá készülni egy kicsit :) 

Siquijort néztem én is korábban, oda nem biztos, hogy elég lehet 2 nap, inkább 3 lévén az nagyobb sziget, és a kettő közötti utazás is időt igényel. Pl. Apo - Malatapay kb fél óra, Malatapay - Dumaguete kb. egy óra, és ezeknél néha várni kell 20-30 percet, plusz erre még rájön a Dumaguete - Siqiujor hajóút, plusz valami transport a szálláshoz, szóval egy fél nap biztosan elmegy az utazással. Szóval én oda úgy mennék, ha lenne legalább 3 napom. 

P.P.-ből El Nidóba egyszerű az út, elég kimenni a buszpályaudvarra (érdemes korán reggel, mert az út kb. 7 óra), nem kell előre foglalni, mert sok járat van, van egy csomó magánbusz is, szóval 1 éj PP, másnap reggel busz El Nidóba megoldható. PPben magában egyébként sincs sok látnivaló. 

El Nido is nagyon kicsi, szinte mindegy, hogy hol van a szállás, minden sétatávon belül lesz. Mi nem foglaltunk előre, és bár egy csomó hely tele volt, így is találtunk korrekt, tiszta kis szobát 500 pesoért. 

Előzmény: Levi104 (1576)