rav8472 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 72008

Sziasztok!

Életem második autóját szeretném megvásárolni és több hónapnyi kérdezősködés utána olvasás és teszt nézegetése után arra jutottam, hogy megvenném álmaim autóját, de gondoltam itt is megkérdezem a márka rajongóinak véleményét. (Amúgy a márkakereskedők nem tudtak hasznos infóval szolgálni, ami elég gáz volt rájuk nézve...)

Mindig is egy terepjárót akartam, ami nem túl nagy, de azért legalább egy családi autó méretű és terep helyett az aszfaltra van kitalálva, szóval a SUV kategóriát nekem találták ki.

Nagy nehezen arra jutottam, hogy egy Kuga (vagy CR-V :)) lenne az én autóm, pénzem persze nem végtelen, de egy 2008-9-es szériát lehetne venni, ezzel ki is egyeznék.

A gondom mindössze annyi, hogy (erős túlzással) az országban szinte senki nem hallott erről a szériáról és ez az utakon is meglátszik, alig látni belőle. Naponta 20-40km-et autózok vegyes úton, ami persze nem sok, de amíg pl egy Honda CR-V-ből elmegy 6-7 körülöttem, a Kugából jó ha 1, ebből nekem az jön le, hogy nem egy kelendő autó.

Ennek ellent mond, hogy minden teszt jó értékelést adott anno az autóról, így most nem értem, hogy az autó jó csak az embereknek nem tetszik és nem vették, vagy egy sz.. autó és ezért nem kellett senkinek.

Ezen már annyit dilemmáztam, hogy már azon gondolkodom inkább egy Focus kombit kéne venni 2-3 évesen, hiszen kisebb fogyasztás kevesebb fenntartási költség, ezt diktálná az ésszerűség, tudom én, de ha egyszer nem ez az álom autó. :)

Nos bárkinek bármi véleménye, tapasztalata a 2008-as Kuga szériáról? (amúgy érdekes, hogy az új Kuga se nagyon fogy, Amerikában pedig ki sem adták a 2008-ast)