mudman Creative Commons License 2015.05.07 0 1 189

Oké, jogos.

Autós lapnál dolgozom és szeretek fényképezni. Főleg a nem hagyományos dolgok érdekelnek, mint pl. a film, lyukkamera, Polaroid, stb. Innen már csak egy lépés volt, hogy csináljunk lyukkamerát egy autóból is, lehetőleg minél nagyobból. A kifúrás nem volt opció egy zsírúj tesztautónál, így gondolkodni kellett. Persze lehetett volna leghátul ablakos, de zárt rakterű autóval is próbálkozni, de akkor nem látszódott volna a vezetőfülke, a külső visszapillantók, kormány a képen. Így szerintem érdekesebb, bár a szűk szélvédő miatt jóval kisebb lett a hasznos kép. 

A fehér Ford Transit raktere és kabinja között van egy picike üvegablak, arra került dupla rétegnyi agrofólia, abba pedig egy kutyaközönséges lyukasztóval, fekete kartonba készített 5 mm-es lyuk. (Tudom, kisebb kellett volna, de így is baromi kevés fény jutott a 3 méteres raktér végébe és utáltam percekig nyomni a távkioldó gombját.) A raktérbe meg egy digit gép, hátrafelé, a hátsó ajtók felé fordítva és 4 perc exponálás. Van olyan kép is, ahol fehér táblára vetül a kép, ott jóval rövidebb záridő is elég volt.

A kész, fordított képet aztán jobbról balra és fentről lefelé is tükrözni kell és kész. 

(Amúgy rohadtul nem fényzáró egy ilyen raktér, az ajtótömítéseknél, ilyen olyan réseken ömlik be a fény, úgyhogy egy guriga Duct tape elkopott mire használhatóvá sötétítettem.) 

Előzmény: 1facsavar (188)