Éppen most írtam róla a 1984-es hozzászólásban.
Akkor még egyszer:
A sárgulás oka főként magnézium- ill. vashiány, főleg agyagos talajon jelentkezik a probléma. Az első valószínűbb, de lehetséges, hogy a kettő együtt lép fel. Az elsőre a megoldás: keserűsó oldat (patikában kapható a keserűsó):
1 liter vízbe kell 20g (= "egy tetejes evőkanál"), azaz 2%.
Ami pedig mindkettő problémát egy kalap alatt megoldja az a Volldüngerből készített oldat, éppen ma csináltam ilyet.
10 liter vízbe kell 2g. Ez egy 22mm hosszú és 19mm átmérőjű gyűszű alsó 2/3-ig teli a "porral".
Mindkét fajtánál a minimálisan szükséges koncentrációt vettem alapul, nehogy túllőjek.
Érdemesebb a Volldüngerrel játszani, mivel ha csak néhány kivitöved van egy évtizedre megoldható egy 2kg-os csomaggal a gond. A patikában vásárolt keserűsó pedig a Volldüngerhez képest irreálisan drága.
Két-három havonta érdemes locsolni kora tavasztól őszig valamelyik (de jobb az utóbbi) lötyivel.