reimre
2015.05.05
|
|
0 0
2041
|
Nekünk ennek az egyik nagyobb testvére van (33100). Még fiatal, ~9 hónapos. Eddig semmi baj nem volt vele. Mikor meghozták rátettem a fogyasztásmérőt, de még augusztusban is csak kevéssel a gyári érték fölötti értéket mértem, gondolom ez télen kevesebb. A kompresszora valamelyik Sanghaj környéki dzsunkáról való, ennek ellenére viszonylag csendes, időnként ugyan kuttyogó meg hasonló hangokat ad, de ez nem a Zanussi vagy a kompresszor hibája, minden R600a (izobután) hűtőközegű hűtő ilyen. A polcozása meg a zöldségtárolója olyan amilyen, de -ellentétben a szomszéd sokkal drágább LG hűtőjével- így pár hónap után még nem láthatók a széthullás első jelei. Összességében sztem ár-érték arányos a hűtő. A kínai kompresszortól ugyan tartok egy kicsit, de talán 8-10 évet eltarthat. A szüleimnél egy korábbi és kisebb kiadása van (160l és még van külön hűtőlap a hűtőtérben) és az már elmúlt 10 éves és hibátlanul működik. Bár az sztem még R134a hűtőközeggel van, tehát az egy teljesen más konstrukció.
Ha nem akarsz heteket várni az új hűtőre akkor a precíz webshopot javaslom, talán nem a legolcsóbb de a raktáron lévő példányokat 72 órán belül kihozzák kétszemélyes futárautóval. (Én tavaly pont kifogtam az adott típusra ingyenes kiszállítást). A többi webshop hetekre vállalta volna a leszállítást, mert állítólag az Electrolux logisztikája pocsék.
De ha rám hallgatsz akkor azt veszel amit akarsz. :) |
Előzmény: caterina3 (2040)
|
|