Chabytaylor Creative Commons License 2015.04.29 0 2 35399

Szia!

Valóban igazad van, hogy utána nézel a gojival kapcsolatos dolgoknak.

Az ördögcérna mérgező, bár helytelenül veszik egy kalap alá a Gojival! A bokor hasonló, de termése teljesen eltér! Öt éve foglalkozok Goji termesztéssel hobbi szinten, kb.30 tőről a tavalyi évben 5,7kg aszalványom lett. Igen bőtermő! Fogyaszthatod nyersen, gyümölcssalátába, teába, műzlibe, jughurtba és persze aszalva is. Mindenhogy finom, ha szereted az egzotikus ízeket! :) Jótékony hatását én is és az egész családom tapasztalja. Teljesen télálló igénytelen növény, csak kordában kell tartani metszéssel, mivel hatalmasra és terebélyesre nő. Szaporítása nem magról, hanem fejdugványról vagy oldalhajtásról, tavasztól késő őszig bármikor lehetséges (saját tapasztalat), a magról ültetett Goji nem örökli az anyanövény tulajdonságait, ezért későn terem, silányabb minőségű a termése és hatásában is gyengébb. Én heti 4x két nagyobb evőkanálnyit szoktam enni aszalva(20-25gramm), érésekor nyersen egy evőkanálnyit teszek a gyümölcssaliba. Lisztharmat nálam eddig nem fordult elő, nem támadja meg, mint ahogy a fórumban azt többeknél olvastam. Az csak helytelen kezelés eredménye, ha mégis lenne kártevő akkor a természetes, vízbe áztatott menta permettel lehet lekezelni a növényt. Ez egyébként sem árt neki, főleg ha az ember nem szeretne vegyszereket használni. Jótékony hatásáról még a blogomban olvashatsz. http://taylorblogja.blogspot.hu/2013/04/goji-bogyo.html

És az élő példa vagyok rá, hogy ezt a különleges egzotikumot bármilyen formában érdemes fogyasztani!

Koleszterinszint csökkentő hatását bizton állítom, mivel már nem kell szednem gyógyszert 4 éve, mert teljesen helyreállt a normál értékre!

Úgyhogy csak fogyasszad bátran! :)

Üdv.

Taylor

Előzmény: unartis: (34632)