Akkor csatlakozom a klímás klubhoz (is).
Dupladigit klíma, és azt csinálja, hogy menni kell vele kb 10percet, és csak utána kezd el hűteni.
Voltam klímásnál és 525g helyett 410g van benne, azt mondta ezzel működnie kell és nem töltötte fel. Amikor a feltöltő gép csőve rajta volt és ki/be kapcsoltam a klímát, akkor a klíma töltő gépének valamit érzékelni kellett volna, de nem érzékelt semmit=nem jó a kompresszor. Fél óra nyüstölés után (egy helyben állt a kocsi, ment a klíma, tartottam a gázt nagyobb fordulaton), de semmi hideg nem jött. Azt mondta klíma kompresszort kell cserélni, meg h kb 150 ezer. Elindultam haza, az első kanyar után nyomta a hideget, előtte 30 percig semmi, de ha megyek, kanyarodok, fékezek akkor "megindul" a hűtés.
Minden nap munkából hazafelé, mindig ugyanabban a kanyarban indul meg a hűtés, a cégtől kb 8km, 10percre van ez a kanyar, és érdekes módon előtte a 8km-es szakaszon főúton jövök, végig 100-120-al, kb 2000-2200-as fordulaton, de nem hűt semmit, majd fékezek és lendületesen bekanyarodok egy derékszögű kanyarba és akkor kezd el hűteni. Biztos vagyok benne hogy a lendületes kanyarodástól indul meg a hideg (biztos hülyeség), de minden nap ez van... Nem tudom erre van e műszaki magyarázat. Vagy a 10 percig tartó magasabb fordulat után, ha csökken a fordulat attól indul meg a hűtés?
Az enyémen az M8-as csavaros kompresszor van, tehát elméletileg jó kell legyen, gyakorlatilag meg nem értem, hogy elveszem a gázt, fékezek, és miért a kanyar után kezd el hűteni, pont akkor amikor a motor fordulata alapjáraton van...