Az utóbbi időben elég kevés időm volt, ezért most mutatom meg mit vettem alkatrésznek. A „ jófogás „ –on láttam ezt a kéket 16.000.-ért üzemképesnek hirdetve és volt még egy 17.000.-ért ennek csak a képét láttam .
Autóval hoztam haza és gondoltam megmutatom a kollégáimnak és evvel indultam dolgozni 7,5 Km. –re lévő munkahelyemre. Az út harmadánál megállt, szerencsére megszólalt a vészcsengő és gyorsan vissza bicikliztem majd a robogóval még éppen csak időben beértem.
Este mikor helyére akartam tolni , a kipufogóból ömlött a benzin 3-4 dl. Ez úgy történhetett a zárt benzincsapon és rosszul záródó tűszelepen szép lassan átfolyt a benzin a kipufogóba .
Nagyon nehezen tudtam csak újra indítani :
benzincsapban kicseréltem a tömítéseket
átraktam a fekete porlasztóját
új benzincsövet és szűrőt tettem
többször tisztítottam a gyertyát
végül bedugaszoltam két lyukat a légszűrőn , jelenleg csak ronggyal .
Úgy tűnik azóta indul mindig , bár dekompresszor nincs bekötve és emiatt jobban meg kell tekerni .
Ha a dugókat kiszedem akkor beindul , felpörög és leáll , nem értem miért de tudomásul vettem.
Ez valószínű a lassúbb típus lehet kb. 25.-el megy , de könnyen fel megy az emelkedőn is.
Ha kijátszottam magam akkor átpakolok mindent a feketére.
Mint látszik az első lámpa biciklilámpa nem volt bekötve , de nem is lehet mert kiégetné.
És itt az állomány képe: