Maci_P
2015.04.28
|
|
0 0
1197
|
Hello!
Nem tudom, neked hol tart a szőlőd, de amíg nem látszik, mennyi lesz a virág rajta, én békén hagynám, hiszen nem minden hajtáson lesz fürt, illetve egyeseken csak egy, másokon 2-3 is lehet. Ha most kezded kitördelni a hajtásokat lehet, hogy alvó rügy fog helyette elindulni, ezért érdemesebb várni kicsit. majd a nagyon csenevész, vagy rossz irányba növőket kell kiszedni, Ha egy rügyből kettő hajtás tört elő, ott is ki lehet a gyengébbet szedni. A válogatásnál azt kell majd figyelni, hogy hagyj meg hajtást a jövő évi termőalapnak - akkor is, ha esetleg idén nincs rajta termés. Gondolom a könyv leírta, ezt melyik módszernél hol kell meghagyni. Aztán pedig a szőlőfajta fürttömege, érési ideje alapján lehet gondolkodni, hány kg. termést szeretnél nevelni. Moldova októberi, nagy fürtű, fiatal tőkén 1-2 fürtnél én többet nem hagynék, de ez legalább biztosan beérik. Néró aug. közepes méret, kb. 10-15 fürt meghagyható, De később még fürt is ledobható, ha túlterheltnek tűnik. Egyébként az a rizikó is megvan ilyenkor, hogy nem kötődik jól a termés, és kevsebb lesz a tervezettnél. Ezért lehet hagyni többet is, és majd júliusban ledobni pár fürtöt. A következő években pedig növelehtő a terhelés, de úgyis kitapasztalod, melyik fajta mit enged meg, mikor nem lesz már jó a cukor/sav arány.
Üdv
Maci
|
Előzmény: fxtrader55 (1196)
|
|