Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.28 0 0 66

Én is pont erre jutottam. A 20-50 ezres kategóriában van, hogy totál egyforma elektronika van, holott a kazetta határozza meg egy pajzs árának, használati értékének kb 80%-át. Legalább is ahogy néztem a felső kategóriás Optrel, Speedglas pajzsok 120-150 ezer körül kezdődnek hivatalos listaáron, de ha csak egy belevaló kazettát külön akarsz venni, az is 100-120 ezer.

Nem nagyon értek hozzá, de gondolom nem pusztán marketing, hogy jószerivel ez a két véglet kapható a piacon, hanem technológiai oka lehet. Ahhoz, hogy megfeleljen egy bizonyos ipari szabványnak, magasabb szintű, konkrét műszaki elvárásnak, ott nagyobbat kell lépni.

Mert a kínai pajzsom is nagyon jól mutat a műszaki adatlapon, papíron mindent tud amit a nagyok, professzionális felhasználásra ajánlják, de a gyakorlat mégis mást mutat. Sőt, az Optrel kazettánál még többet is tud (elvileg), mert a kínai 4 szenzoros, a késleltetése fokozatmentesen állítható és szélesebb sávban és a nézőképe is nagyobb méretű. Az Optrel csak két szenzoros és két fixen kapcsolható késleltetési fokozata van. Kína lekörözte a svájci ipart :-(

Előzmény: maseratisti (65)