Feeriba51 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 35375

Az, hogy a kivijeid elfagynak télen, a Te bajod. Költözz a szomszédos román faluba és lesz kivid:-)))) Egyesek szerint ez ilyen egyszerű.

Nekem akkor nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor azt hallom, hogy a kivi fagytűrése megfelel a nemes szőlő, barack...fagytűrésének. Te is említetted, én is, hogy még a csupasz kivivel sem tud versengeni. Akkor miről beszélünk????

Ugyanakkor Ninovarga számtalan esetben ábrázolja, hogy a fagyok ellenére sem a fagyzugokban, sem a környező sík területeken nem fagyott el semmi. Ezt a tárgyilagosságot megköszönöm neki. Tehát ezeken a helyeken nem az inverzió miatt menekülnek meg a növények. (????)

Az én esetemben a kertem egy külváros lakott területén, a város legmagasabb pontján, 20 méter magasan a a Berettyó völgyétől és a közelemben folyó pataktól, a kivi 7 éve az alapoktól kezdte.

Most, a nyolcadik évben, 1-1.5 méteres hajtásai szépen hajtanak, de már látszik, hogy ennyi év után nem fogok látni egy virágot sem. Azt sem, hogy porzós és termő párosom van.

Jó kertészkedést!!!

Előzmény: kerteszpeti (35372)