kerteszpeti Creative Commons License 2015.04.27 0 0 35372

Kedves Floo2!

Szeretnék pontosítani a kivi ügyben.Én nem azt mondtam ,hogy nálunk nem megy semmire a kivi,hanem azt,hogy mindíg elfagy.Nyáron nagyon szépen nő,eléri a megfelelő magasságot,és tavasszal ,amikor hajtani kellene,egyszerűen nem mozdul.Sajnos nem tudom  bemutatni a már említett magról kelt kivim,ami tavaly gyönyörű termővesszőket hozott,pont olyanokat,amilyeneket Önök ajánlanak,és most  nincs rajtuk egyetlen élő rügy sem.Ha megkaparom a kérget alatta zöld.Szerintem  már nem hajt ki,mert a minikivik már lassan virágzanak,különben azok is eléggé elfagytak,nem most ,hanem  valamikor a télen.Nagyon korán indultak,mert január végén amikor az összetekeredett ágakat lemetszettem ,már csepegett.Ezek  a minikivik a 2O12  februári -27 fokot semmi károsodással túlélték.

Még  hozzátenném,hogy a lugosi barátom kertje inkább a város belterületén van,és 2 épület között vannak a kivij

ei.Lugos különben melegebb hely ,mint a mi falunk,ott 2 héttel hamarabb van tavasz.

Sajnálom,hogy a példámmal vitát okoztam a fórumon,de ez a  kivis  vita már évek óta megy.Nem is lennénk magyarok,ha valamiben megtudnánk egyezni.Szerintem mindenki a saját belátása szerint döntse el,hogy akar-e kivi termeszteni.

Tisztelettel Jantó-Petneházy Péter.kertészpeti.