japipapi
2015.04.23
|
|
0 0
20877
|
Szia!
Hidd el, nem kell túl bonyolítani, előkeltető, meg még egy láda, stb. Állítsd be a gépet közép értékre, 37,3 - 37,4 °C-ra, lehetőleg pontosan. +- 1 tized C nem gond, a pára 60 - 65 %, mehet a folyamatos keltetés. El tudod érni 80-85 %-os keltetési arányt, ha tojásaid jók. (A vett tojások nekem nem jöttek be, azzal jó lesz vigyázni, ha lehet került el.) Az utolsó 2 napra tedd ki a bujtatóba (megfelelő pár és hő) és agyő! Két év óta űzöm így. Holnap teszek én is be plusz 40 db tyúk tojcit, mert kijönnek a kacsa tojások a bújtatóba.
Ezzel idénre a tyúkkeltetést befejezem, jön a gyöngyös keltetés, gyűjtöm tojásaikat. Ennek a madaraknak tojásaik úgy tapasztaltam jó sokáig, akár 30 napig is eredményesen megindul a csíra fejlődés. (3-4 hónapig pedig simán fogyasztható, legfeljebb kicsit apattabb.) Április első napjain lett 3 db saját gyöngyös tojásom, április 30-án bújnak. Kíváncsi voltam, hogy életük első tojásai mit produkálnak, és meglepve lámpáztam, mind szemes lett és jól fejlődik az embrió.
|
Előzmény: efraim77 (20876)
|
|